09.07.2020

İlçe Müftümüz

MUHAMMET ERTUĞAY

12 Kasım1980 tarihinde Erzurum'da dünyaya geldi. İlkokulu Erzurum Aziziye İlçesi Yoncalık Köyü/Mahallesi'nde, hafızlığını 1995 yılında Rize İl Müftülüğü Azaklıhoca K. Kursu'da tamamladı. 2001 yılında Erzurum Merkez İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 2001 yılında Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı. 2004 yılında Erzurum Karayazı Yücelik Köyü'nde İmam-Hatip olarak göreve başlayarak Diyanet ailesi'ne katıldı. Kayseri Sarıoğlan Yıldırım Köyü'nde, Melikgazi Küçükbürüngüz Mahallesi'nde İmam-Hatip olarak görev yaptı. Melikgazi Demirciler Sitesi Camii'nde Uz. İmam-Hatip iken DİB Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi'ni kazandı. 29.04.2019 tarihinde İhtisas eğitimimi başarıyla tamamladı. 2019 Yılı Ramazan ayında Kayseri İl Müftülüğü'nün görevlendirmesiyle yerel bir televizyonda "Din ve Hayat" konulu proğramı hazırlayıp sunuculuğunu yaptı. 7 Temmuz 2019 tarihinde İzmir İl Cezaevi vaizi olarak atandı. 2020 yılında yapılan İlçe Müftülüğü sınavlarında başarılı olarak Kahramanmaraş Andırın İlçe Müftüsü olarak atandı. Naklen Kayseri Pınarbaşı İlçe Müftüsü olarak atanan ve 06.02.2023 tarihi itibariyle ilçemizdeki görevine başlayan Muhammet ERTUĞAY, dört çocuk babasıdır.