31.01.2023

Mustafa KILIÇ

İlçe müftümüz 1985 yılında Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinin Kurbağlık Mahallesinde dünyaya geldi. İlkokulu Pınarbaşı’da, ortaokul ve liseyi de Kayseri’de tamamladı.

2004 yılında Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi Büyük Karamuklu Mahallesi’nde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Daha sonra Kayseri Kocasinan Yuvalı Mahallesi’nde İmam-Hatip ve Melikgazi KalemKırdı Camii’nde Müezzin-Kayyım olarak görev yaptı. 2009 yılında AÖF Kamu Yönetimi’nden, 2016 yılında İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2017 yılında İhtisas merkezi sınavını kazanarak Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas merkezine yerleşti. 2019 yılında Erciyes Üniversitesi’nde “Kur’an-ı Kerim’in Cinlere Hitap Oluşu Açısından Değerlendirilmesi” adlı teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2020 yılında İhtisas eğitimini başarıyla tamamlayarak Kayseri Yahyalı ilçe vaizliğine atandı. 2022 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan müftülük sınavında başarı göstererek Kayseri Özvatan İlçe Müftüsü olarak atandı. Halihazırda Erciyes Üniversitesin’de Doktora eğitimine devam etmektedir.