13.08.2025

Hz. Ebubekir Camii’nde Yaz Kur’an Kursu Kapanış Programı Düzenlendi

Hz. Ebubekir Camii’nde yaz Kur’an kursu kapanış programı gerçekleştirildi. Programa Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Yakup Sekmen, Melikgazi Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Melikgazi Müftümüz Alim Yaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Cuma Kavak ve İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Gültekin ve veliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Melikgazi Müftümüz Sayın Alim Yaya’nın açılış konuşmasıyla devam eden programda Müftü Yaya, Kur’an kurslarının önemine değinerek yaz dönemi boyunca Kur’an-ı Kerim ve değerler eğitimi alan öğrencileri tebrik etti, kurslara emek veren tüm eğitimciler ile velilere teşekkürlerini iletti.

Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz’da konuşmasında, Kur’an kursu öğrencilerinin mezuniyetinin “camilerin düğünü” olduğunu vurguladı. Velilere de öğrencileri camilere ve kurslara yönlendirmelerinden dolayı teşekkür eden Ayvaz, Melikgazi Müftümüz Sayın Alim Yaya’ya din hizmetleri ve Kur’an-ı Kerim eğitimi konusundaki hassasiyetleri ve yürütülen çalışmalara katkılarından dolayı ayrıca teşekkür etti.

Program, 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerinin gösterileri ve izci ekibinin bayrak yemin töreni ile devam etti. Mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri ve hediyelerin takdim edilmesinin ardından program sona erdi.