02.02.2024

Gençliğe Değer Kampı

Hacılar Müftülüğünden "Gençliğe Değer" Kampı

Hacılar Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Hacı Şükrü Baktır Kur'an Kursu'nda ortaokul ve lise çağındaki gençlere yönelik 2 gece 3 gün kamp düzenlendi. Kamp din görevlileri Nazmi Yüksel, Mustafa Güven, Mustafa Ünal ve Turgut Şener'in gözetiminde 46 gencin katılımıyla yapıldı. Kamp boyunca gençler çeşitli dini sohbetler, ilmihal ve dini bilgiler dersleri gibi eğitsel aktivitelerle eğitim alıp masa tenisi, langırt, sinema saati, halı sahada futbol ve diğer eğlenceli oyunlarla keyifli vakit geçirdiler. Kampın sonunda velilerin katılımıyla bir kapanış programı yapıldı. Program bir öğrencinin okuduğu Kuran-ı Kerimle başladı. Programın sonunda Hacılar İlçe Müftüsü Mustafa Bahacan bir konuşma yaptı. Müftü Bahacan konuşmasında kızlar için 2 kamp yapıldığını, bu kampla birlikte 3 kampla yarıyıl tatilini değerlendirdiklerini söyledi. Gençlere burada kazandıkları disiplin, kitap okuma gibi güzellikleri evlerinde de devam ettirmelerini tavsiye ederek "Gelişmiş ülkelerin bizden ileri olmalarının en büyük sebebi kitap okumaya bizden daha fazla zaman ayırmalarıdır. Gelecekte madden ve manen iyi bir yerde olmak istiyorsanız mutlaka daha fazla kitap okumanız gerekiyor." dedi. Müftü Bahacan konuşmasının sonunda kampta emeği geçen din görevlilerine, katılım ve desteklerinden dolayı gençlere ve velilere teşekkür ettti. Program sonunda katılımcı gençler ve veliler kamp sebebiyle görevlilere teşekkür ederek "kamptan çok memnun kaldık, böyle programların daha sık yapılmasını arzu ediyoruz" dediler.