19.01.2024

Din Görevlilerine Konferans

İl Müftüsü Yusuf Akkuş Hacılar'da  Din Görevlilerine Konferans Verdi.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Hacılar İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen 2024 yılının ilk personel toplantısına katıldı.

Toplantı Hacılar İlçe Müftülüğüne bağlı Kuba Camii İmam Hatibi Cahit Taşkesen tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantı Hacılar İlçe Müftüsü Mustafa Bahacan’ın açılış konuşması ile başladı. İlçe Müftüsü Bahacan, Hacılar'da yapılan faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi ve il müftüsü Yusuf Akkuş'a katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Akkuş, “Değerli din gönüllülerimiz, cami ve Kur’an kurslarımızı Allah rızası için yapacağımız işlerle cazip hale getirmeliyiz. Bir esnafın dükkânına müşteri gelebilmesi için dükkânın açık olması lazım olduğu gibi biz de camilerimizi cemaatimizin gelmesi için hazır hale getirmek zorundayız. Özellikle mahallelerimizdeki gençlere sahip çıkalım, onların imanlı, ailesine, vatanına ve milletine faydalı bir insan olması için var gücümüzle çalışalım.

Allah rızası için görev yapmak isteyene her türlü imkân fazlasıyla mevcuttur. Nimete şükretmemek, o nimetin elden çıkmasına sebep olur. Her nimetin şükrü kendi cisinden olur.  İlim sahibi ilmini anlatarak, Fabrikatör ürettiği maldan fakir fukaraya tasadduk ederek şükretmiş olur. Beni sizlerle buluşturan Rabbim’e hamdolsun. İlçe Müftümüz Mustafa Bahacan’a da bu manada çok teşekkür ediyorum’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Hacılar İlçe Müftüsü Mustafa Bahacan, Hacılar İlçe Müftülüğüne bağlı imam-hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.