06.12.2023

4 Aralık Dünya Engelliler Günü

Kayseri İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü ile Hacılar İlçe Müftülüğü tarafından "Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle program düzenlendi.
Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program görme engelli öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
     Programın açılış konuşmasını yapan Hacılar İlçe Müftüsü Mustafa Bahacan, "Engelli kardeşlerimizin vicdanları, gönülleri, kalpleri açık ama bazı fiziki engelleri var. Biz onları görüyoruz. Onun için bu programlar ne kadar çok yapılsa azdır. İnşallah bu ve bunun gibi programlar toplumumuzda farkındalık oluşturur ve engelli kardeşlerimize faydası olur. Bu güzel program tabi binbir zorluklarla hazırlandı onun için başta İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörü Mesude Mişe hocamıza ve bu öğrencilerimizi yetiştiren Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür ediyorum." dedi.
     Sonrasında kürsüye gelen İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Ailelerimiz zor şartlarda bu yavrularımızla ilgileniyorlar, ihtiyaçlarını gideriyorlar. Antik yunanda Platon, Müslüman camiasında Eflatun diye bilinen bu şahsın bir Mağara Metaforu var. Orada derki mağarada zincirlerle bağlanmış insanlar var. Mağaradakilerin dışarıdan haberleri yok. Dışarıda güneş, yeşillikler, çiçekler, kuşlar ve bülbüller var da var. İçeridekilerin bunlardan haberi yok. Nasılsa içlerinden biri dışarı çıkar ve bakar ki ne görsün, mağara karanlık ve içeride boğucu bir hava var. Mağarada dışarıdakilerden hiçbir eser yok. Şunu demek istiyor: Bu dünya bir mağara gibi burada özellikle engellilerin ailelerini zincirlere vurulmuş gibi görüyoruz. Ama inanıyoruz ki o mağaradan kurtulduktan sonra böyle yeşilliklerin, güllerin, sümbüllerin, bülbüllerin ve lalelerin arasına giren insan gibi cennete gireceksiniz."
     Protokol konuşmaları sonrası engelli öğrenciler tarafından ilahiler ve şiirler okundu. Sema gösterisi icra edildi. Gösteri sonrası Türkiye ve Filistin bayrağı açan engelli çocuklar, işgale sessiz kalmayın mesajı verdi.