14.05.2023

Hacılar Müftülüğü Personelinden Deprem Bölgesine Bağış

Hacılar Müftülüğü'ne bağlı olarak görev yapan din görevlileri kendi aralarında topladıkları 265 bin lirayı deprem bölgesine bağışladılar. Kampanyaya ilçe müftüsü ve vaizler başta olmak üzere Kur'an kursu öğreticileri, imam hatipler, müezzin kayımlar ve daire personeli destek verdi. Depremin ilk şokunun atlatılmasıyla yardımların azalmaya başladığını düşünen din görevlileri bağışlarını aylara bölerek daha etkili olmasını amaçladılar. Yardım miktarı her görevlinin maddi imkanları ölçüsünde Mart, Nisan ve Mayıs olmak üzere 3 aya bölündü. İlçe müftüsü Mustafa Bahacan toplantıda yaptığı konuşmada "Hacılar Müftülüğü olarak depremin ilk gününden itibaren çeşitli yardım kampanyaları başlattık ve hayırsever Hacılar halkının desteğiyle büyük miktarlara ulaştık. Bu kampanyaların başarıya ulaşmasında din görevlilerimizin teşviklerinin büyük katkısı oldu. Bu kampanyada ise din görevlilerimiz sadece halkı teşvik etmekle kalmadı bizzat kendileri de maddi destek verdi" dedi.