14.04.2021

Ömer YAŞKABAK

İlçe Müftüsü

Özgeçmiş

1972  yılında İstanbul’da doğdu.İlkokulu İstanbul’da bitirdi.Hafızlığını İstanbul Beykoz İlçe Müftülüğü’ne bağlı Göksu Kur’an Kursunda tamamladı.Ardından İstanbul Bayrampaşa İlçe Müftülüğü’ne bağlı Yeşil Camii Kur’an Kursunda klasik usülde Arapça eğitimi aldı.

1991 yılında Balıkesir İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu.Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı.

1995 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Kocaeli Kandıra İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başlamıştır.  Aynı zamanda memleketi olan Çorum Kargı İlçesinde de yaklaşık iki yıl İmam-Hatip olarak görev yapmıştır.

2011 yılında İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinde başladığı eğitimini 2014 yılında  25.Dönem mezunu olarak başarıyla tamamlamıştır.

Mezuniyetinin  ardından İstanbul Silivri İlçe Müftülüğüne Cezaevi Vaizi olarak atanmış ve burada üç yıl görev yaptıktan sonra 2017 yılında İstanbul Maltepe İlçe Müftülüğüne  Cezaevi Vaizi olarak  atanmış ve burada dört yıl görev  yapmıştır.

Maltepe Açık Cezaevinde Koordinatör Cezaevi Vaizi olarak görev yaparken 2021 yılında Kayseri Felahiye İlçe Müftüsü olarak atanmış ve buradaki görevine 08.04.2021 tarihinde başlamıştır.

Müftümüz evli ve iki kız babasıdır.