28.08.2019

İhtita Töreni

30 yıl önce çalışmak üzere Rusya’ya giden bir gurbetçimizin orada bir Rus bayanla yaptığı evlilikten dünyaya gelen, 22 yıllık hayatı süresince Hristiyanolan ve halen Rusya’da yaşayan, birkaç senedir de yaz tatillerini Kayseri’de ikamet eden akrabalarının yanında geçiren, Türk-İslam kültür ve örfünü tanıyan Rus vatandaşı REIKHAN ANASTASIIA, Rusya’da çalıştığı yere gelen Müslümanların davranış ve giyinişlerinden de etkilenerek sonrasında da bir süre İslam’ı araştırdıktan sonra Müslüman olmaya karar ermiş, ailesinden ve çevresinden herhangi bir baskıyla karşılaşmaksızın, kendi isteğiyle  26.08.2019 tarihinde Melikgazi İlçe Müftülüğümüze başvurarak Müslüman olmak istediğini bildirdi. Sonrasında Kayseri’de ki akrabaları ile müftülüğümüze gelerek ihtida etti.

Müftülüğümüz Din Hizmetleri Uzmanı Muhammet Ali İNCE’nin  Kur’an Kerim tilavetiyle başlayan törende Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya POLAT tarafından kendisine İslam dininin temel prensipleri hakkında özet bilgi verilen REIKHAN ANASTASIIA; şahitler Din Hizmetleri Uzmanı Muhammet Ali İNCE, Şef Senih KARAKAŞ ve misafirlerin huzurunda yapılan ihtida töreninde Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu ve “ASMİN”  adını aldı.

Törende İlçe Müftümüz Yahya POLAT: “ Daha önce Hristiyan dinine mensup olan REIKHAN ANASTASIIA, müftülüğümüze başvurarak Müslüman olmak istediğini bildirmişti. Biz de resmi prosedür gereği bir merasim düzenledik. Kardeşimiz şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek İslam’a girmiş oldu. İslam üzere yaşamayı Rabbim kendisine nasip etsin” dedi.

İhtida programı, okunan Kur’an-ı Kerim, dua ve REIKHAN ANASTASIIA (ASMİN)’ye Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından basılan Rusça Kur’an meali ve İslam ilmihali hediye edilerek tamamlandı.