Akkışla Müftülüğü

05.12.2017

İLÇE MÜFTÜMÜZ

Abdullah KORKUT

1983 yılında Yozgat ili Akdağmadeni ilçesinde doğdu. İlkokulu Köyünde, ortaokul ve liseyi Akdağmadeni İmam Hatip Lisesi’nde okudu. 2004 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2004 yılında İmam Hatip olarak Yozgat’ta göreve başladı. Kayseri İncesu ve Kocasinan ilçelerinde Müezzin olarak görev yaptı. 2009-2012 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinde eğitim gördü. 2012 yılında Bursa İl Müftülüne Cezaevi Vaizi olarak tayin oldu. Bu süreçte Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Fıkıh alanında “İbn Abidin’in Neşru’l-Arf Risalesi ve Bu Risale Işığında Sosyal Değişmenin Hükümlere Etkisi” adlı teziyle yüksek lisansını tamamladı. 06.01.2015 Tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Eğitim Uzmanı olarak atandı.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Mezhepleri Tarihi alanında doktora eğitimine devam eden hocamız 07.11.2017 tarihinde Akkışla İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. Hocamız evli ve dört çocuk babasıdır.