Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Merkez-Taşra Buluşmaları” programı kapsamında, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi’nde din görevlilerine yönelik “Dijital Dünyada Dini Değerlerin Temsili” konulu bir konferans verdi.
Programa, Kayseri İl Müftümüz Durmuş Ayvaz ve eşi Şükriye Ayvaz Hanımefendi, Başkanlık Müşaviri Suat Okuyan, Çocukluk Dönemi Yaygın Din Eğitimi Daire Başkan V. Dr. Zuhal Döndü Seven, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftümüz Ayvaz’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Daha sonra söz alan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Akbulut, dijital dünyanın din hizmetlerindeki önemine dikkat çekti.
Genel Müdür Akbulut, “Din görevlileri olarak bu çağın gereksinimlerini iyi anlamalıyız. Dijital Platformlardaki dezenformasyonları ve manipülasyonları görmek zorundayız. Dijital dünya, bu konuda bize büyük imkânlar sağlarken aynı zamanda dikkat edilmesi gereken tehlikeler de barındırıyor. Bizler, İslam’ın hakikatlerini ve sahih dini bilgiyi insanlara ulaştırmakla sorumluyuz. Diyanet İşleri Başkanlığı ve bağlı birimlerin sosyal medya hesaplarının takip edelim ve takipçi sayısının artıralım.” dedi. Konferans, karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi.