29.09.2020

KUR’AN KURSLARI AÇILIŞ PROGRAMI TALAS İZZET BAYRAKTAR KUR’AN KURSUMUZ DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2020-2021 yılı Eğitim-Öğretim dönemi Kur’an Kursları açılış programı 28.09.2020 Pazartesi günü Talas İlçe Müftülüğü’ne bağlı İzzet Bayraktar Kur’an Kursu’nda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, “Kıymetli veliler. Sizler ciğerpare yavrularınızı bizlere emanet ettiniz. Onları gözümüz gibi koruyacağımızdan ve seveceğimizden emin olabilirsiniz. Burada onlara yaşlarına uygun bir şekilde etkinliklerle ve oyunlarla gelişim süreçlerine katkıda bulunulacak. Yetkin, donanımlı ve tecrübeli hocalarımızın gözetiminde en güzel bir şekilde vakit geçirecekler. Ayrıca değerler eğitimi de alacaklar. Çocuklarınızı bizlere emanet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Pandemi tedbirlerine ve kurallarına azami derecede riayet ediyoruz, edeceğiz. İnşallah Rabbimden niyazım odur ki, tüm insanlığı bu musibetten en kısa zamanda kurtarsın. İnşallah sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde eğitim ve öğretimimiz devam eder. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Öncelikle 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılımız hem evlatlarımıza, hem bu evlatlarımıza hizmet verecek olan hocahanımlara, hem de siz velilere hayırlı ve mübarek olsun. Yüce Mevla evlatlarımızı İslami terbiye ile eğitebilmeyi bizlere nasip eylesin inşallah.

Saygıdeğer hocahanımlar ve kıymetli hanımefendiler. Biliyorsunuz ki bu yıl pandemi vesilesiyle Milli Eğitim’de okul öncesi ve 1. sınıflar 2 hafta önce eğitime başladılar. Bugün itibariyle de 04-06 yaş grubu Kur’an kursu öğrencilerimiz ile yetişkin hanımefendilerin geldikleri Kur’an kurslarımızın açılışlarını yapıyoruz. 8 Ekim’e kadar kayıtlarımız devam ediyor. Çevrenizde, komşularınızda, aile ve akrabalarınızda 04-06 yaş grubunda olup da Kur’an kursuna evlatlarını göndermek isteyenler bir an önce en yakın Kur’an kursumuza müracaat edebilirler. Sadece evlatlarımıza değil, evlatlarımızın annelerine ve babalarına da Kur’an-ı Kerim eğitimi veriyoruz. Sizlerden de Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyenler evlatlarınızın bulunmuş olduğu burada aynı zamanda yetişkinlerin sınıflarında da derslerimiz var. Oralara da müracaat edebilirsiniz. Ayrıca evdeki beylerinizden, erkek evlatlarınızdan, babalarınızdan Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek isteyenler de en yakın camimizin İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlarına müracaat etsinler.

Ben özellikle bu camimizin ve Kur’an kursumuzun bânîsi olan hayırseverimiz İzzet Bayraktar Bey’e teşekkür ediyorum. Yapıldığı günden bu güne kadar ve bundan sonra da İnşallah bu cami ve Kur’an kursu burada olduğu sürece etrafındaki insanlara hizmet verecek olan çok güzel bir hizmet yuvamız. Diğer taraftan bu küçük evlatlarımıza bu yaşlarında bir taraftan Kur’an eğitimi, diğer taraftan değerler, ahlak ve dini eğitim verecek olan hocahanımlara da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Onlar büyük bir yükü kaldırıyorlar. Özellikle velilerimiz çocuklarının akademik başarısı için özel okullara gönderiyor, özel hocalar tutuyor, olmadık derecede harcamalar yapıyorlar. Güzel bir şey. Ama bu, yeterli değildir. Çocuklarımızın aynı zamanda ahlaki ve manevi eğitimi için de bizler çalışma yapmalıyız, gayret göstermeliyiz. Çünkü çocuklarımız da bizden sonra bu dünya hayatında yaptıkları iyi ameller vesilesiyle bizim, yani anne-babaların amel defterlerini açık bırakacak ve sadaka-i cariye olarak sürekli sevap hanemize iyilikler yazılacak inşallah.

Kur’an kurslarımızın ve camilerimizin hijyenine dikkat ediyoruz. Buradan özellikle Talas Belediye Başkanına ve ekibine teşekkür ediyorum. Belediye Başkanlarımız verdikleri talimatlar gereği olarak her hafta hem camilerimizi hem de Kur’an kurslarımızı dezenfekte ediyorlar. Bunu da bilmenizi istiyoruz. Gönül rahatlığı içerisinde evlatlarımızı gönderelim inşallah.

Ben son olarak teşekkürü siz ailelerimize yapıyorum. Sizler çocuklarınızı buraya göndermeseniz, çocuklarınız buraya gelmeyecek olsa bizim verebileceğimiz herhangi bir hizmet olmaz. Yüce Mevla sizlerden razı olsun. Çocuklarınızın dini ve ahlaki eğitimi için Diyanet İşleri Başkanlığımızın, il ve ilçe müftülüklerimizin açmış olduğu Kur’an kurslarına teveccüh gösteriyorsunuz. Diğer taraftan çocuklarımız da burada bir taraftan oynarken aynı zamanda dini eğitimlerini de alıyorlar. Böylece hayata başlarken dini altyapıları olarak başlamış oluyorlar.

“Her İşin Başı Besmele’dir”

Ben tekrar eğitim ve öğretimimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bismillah diyerek besmele ile başlayalım bu derslerimize. Çünkü her işin başı besmeledir. Önce evlatlarımıza besmeleyi öğretelim. Sonra anne ve babalarına saygılı olmayı öğretelim. Sonra oynarken birbirlerine karşı nasıl saygıyla ve sevgiyle davranmaları gerektiğini öğretelim. Sonra Kur’an’ın harflerini öğretelim. Öncelik onlara ahlak ve edep öğretmektir. Yüce Mevla eğitim ve öğretim yılımızı hayırlı ve mübarek eylesin. Yüce Mevla evlatlarımıza kendilerine faydalı olacak bilgileri öğretmeyi bizlere ve hocahanımlara nasip eylesin. Hepinizi Yüce Mevla’ya emanet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Program sonrası İl Müftüsü Sayın Güven ve beraberindeki heyet, İzzet Bayraktar Kur’an Kursu’nun dersliklerini gezerek öğrenci, veli ve öğreticilerle hasbihalde bulundular.

Gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, Kur’an Kursu öğreticileri, 04-06 yaş grubu öğrenciler ve aileleri katıldı.

2020-2021 yılı Eğitim-Öğretim dönemi Kur’an Kursları açılış programı sonrası İl Müftüsü Sayın Güven, İl Müftü Yardımcısı Sayın Sezen ve Talas İlçe Müftüsü Sayın Turgut ile birlikte Talas İlçesinde yapımı devam eden Cami ve Kur’an Kursu inşaatlarını gezerek Talas İlçe Müftüsü Sayın Turgut’tan inşaatlar hakkında bilgi aldılar.