12.03.2020

TALAS MÜFTÜLÜĞÜNDEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MÜNASEBETİYLE 2 AYRI KONFERANS

1) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Talas Müftülüğü tarafından 10 mart 2020 salı günü bayanlara yönelik Abdülhamithan cami konferans salonunda Medeniyetin inşasında Kadın ve üretim konulu program düzenlendi.  Programa istiklal marşı ve saygı duruşu ile başlandı. Kur'an Kerim okunmasının ardından ilçe müftümüz Bünyamin TURGUT selamlama konuşmasında kadının İslam’daki yerini, kadınların medeniyeti kurmada ne kadar önemli olduklarını ifade ederek hanımlara programa gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ettiler. Daha sonra Din Hizmetleri Uzmanı ve Gençlik Koordinatörü Hacer AY tarafından ‘’Medeniyetin İnşasında Kadın ve Üretim’’  konulu konferans düzenlendi.

2) 12 Mart tarihinde Talas müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen programda İlçe vaizi Ayşe YEŞİL'in selamlama konuşmalarında kadının İslam’daki yerinden bahsettiler ve programın 12 mart tarihine denk gelmesinden dolayı İstiklal marşının önemini ifade ederek programa katılan hanımlara teşekkür ettiler. Din hizmetleri uzmanı ve Gençlik Koordinatörü Hacer AY ‘’ Medeniyetin  İnşasında Kadın ve Üretim ’’ konulu konferans gerçekleştirildikten sonra, gençlerin kendi elleriyle yaptıkları el emeklerinin geliri ile açmayı hedefledikleri su kuyusunun (Afrika’da bir Umut) projesinin tanıtımını yaptılar.