29.04.2024

Bünyan Şoförler Odası ERVA Spor Okulu Açıldı

Kayseri Valiliği'nin Erdemlerimizle Varız (ERVA)  Projesi kapsamında Bünyan Şoförler Odası iş birliği ile yapımı tamamlanan Bünyan Şoförler Odası ERVA Spor Okulu düzenlenen törenle açıldı.

Düzenlenen açılış törenine Kayseri Valisi Sayın Gökmen Çiçek, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Dedebağı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kapakçı, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel livdumlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Şükrü Dursun, Bünyan Kaymakamı Turgut Gülen, Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, Bünyan eski Belediye Başkanı Özkan Altun, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, Erciyes Yapı Kooperatifi Başkanı Ercan Aras, ASKON Kayseri Şube Başkanı İlker Barlı ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Sayın Çiçek, “Hiçbir gencimizi zehir tacirlerine vermeyeceğiz demiştik. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Emniyetimiz, Jandarmamız zehir tacirlerine fırsat vermeyecek. Gençlerimizi zehirlemek isteyenlerin yeri sokaklar, meydanlar değil, onların yeri hapishane. Alaeddin Keykubat’ın torunlarını, Seyyid Burhaneddin öğretisiyle büyümüş Kayserilileri, Türkiye’nin sigortası olan gençlerimizi bunlara teslim edemeyiz. Bunun için Emniyet ve Jandarmamız büyük mücadele veriyor. Bu tedbirler yeterli değil. O nedenle dedik ki, gençlerimizin yeri spor salonları, gençlerimizin yeri kütüphaneler, gençlerimizin yeri bilim yuvaları, gençlerimiz ancak buralara yakışır. O yüzden sporu gençlerimizin ayaklarına götürelim diye Valilik olarak her mahallede spor okulu açacağız. Bu spor okulları ücretsiz olacak, kıyafetleri, spor malzemeleri ücretsiz olacak. Buradan yetişecek çocuklar Türk Bayrağımızı yükseltecekler, İstiklal Marşımızı okutacaklar. Bu amaçla yola çıktık.” dedi.

Protokol konuşmaları sonrası İl Müftüsü Akkuş tarafından dua yapılması ve protokol tarafından kurdele kesilmesi ile KTB ERVA Spor Kulübü açıldı.