25.04.2024

Kayseri’de "Hac ve Umre Hazırlık Kursları Eğiticileri Eğitim Semineri" Düzenlendi

Kayseri İl Müftülüğü tarafından personele yönelik "Hac ve Umre Hazırlık Kursları Eğiticileri Eğitim Semineri" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu ile hac vazifesini yerine getirmek üzere Kayseri'den kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına eğitim verecek personele yönelik "Hac ve Umre Hazırlık Kursları Eğiticileri Eğitim Semineri" gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere İl Müftüsü Yusuf Akkuş, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaiz, şube müdürleri ve din hizmetleri uzmanları katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Kutsal topraklarda görev alacak personelimizin her anlamda görevlerini en iyi bir şekilde yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu doğrultuda sizler büyük ve hassas bir görev icra edeceksiniz. Hacılarımıza, haccın sıradan bir yolculuk değil bilinçli ve şuurlu bir yolculuk olduğunu, hacılığın ise bir unvan değil Müslümanın bütün bir hayatına yön veren büyük bir değişim ve dönüşüm olduğunu hatırlatmalıyız." dedi.

Kayseri İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından “Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Hac ve Umrede Bir Arada Yaşama Bilinci”, İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat tarafından “Uygulamalı Hac İbadeti, Hac ve Umre Menasiki, Hac Yolculuğunda Önemli Hususlar, Temel Sağlık Bilgileri”, Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir tarafından “Haccın Hikmeti ve Sembollerin Anlamı, Hac’da Çevre Bilinci, Mekke ve Medine’de Ziyaret Yerleri” ve İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu tarafından da "Kadınlara Özgü Konular" konulu sunumlar gerçekleştirildi.