31.05.2023

Kayseri’den ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı

Kayseri’de Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile Hacca gidecek ilk Hac kafilesi dualarla uğurlandı.

149 kişilik ilk hac kafilesinin uğurlandığı program, Ahmet İnci Camii İmam Hatibi Hüsrev Çakmak’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Hac kafilesine seslenen İl Müftüsü Yusuf Akkuş, hacı adaylarına tavsiyelerde bulunarak çıktıkları bu yolun hayırlara vesile olmasını diledi.

İl Müftüsü Akkuş, “Yollar ve yolculuklar var. Ama hac yolculuğu bambaşka bir yolculuktur. Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’e gidiyorsunuz. Ne mutlu sizlere. Sizin yerinizde olmak isteyen milyonlarca, milyarlarca insan var. Haccınız mebrur olsun. Yolunuz açık olsun. Bizleri de dualarınızdan unutmayın.” dedi.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı tarafından yapılan dua ile hacı adayları Medine’ye gitmek üzere uğurlandılar.

Hacı adaylarına, 1 kafile başkanı, 3 erkek din görevlisi ve 1 kadın irşat görevlisi rehberlik ve refakat edecek.