31.05.2023

Talas Müftülüğünce 4-6 Yaş Kur'an Kursları 10. Yıl Mezunlar Buluşması Düzenlendi

Kayseri Talas İlçe Müftülüğünce 4-6 yaş Kur'an kurslarının 10. yılında "Mezunlar Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi.

Kayseri Talas İlçe Müftülüğü tarafından Ali Dağı 360 Kafe Sosyal Tesisleri’nde 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencileri için "Mezunlar Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösteri ile başlayan etkinlikte minikler, öğreticileri rehberliğinde halat çekme, yumurta taşıma, çuval yarışı, sandalye kapmaca oyunları oynadılar. Ayrıca yine masal kukla, ebru, yüz boyama ve köpük atölyesi gibi çeşitli etkinlik atölyelerinde de çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Gerçekleştirilen etkinliğe İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, “4-6 yaş Kur’an kurslarına çok önem veriyoruz. Çünkü buralarda minik yavrularımız değerlerimizi, sevgiyi, merhameti, şefkati ve yardımseverliği öğreniyor. Bilimsel olarak eğitim metodu uygulanıyor. Yavrularımızı gelişsel süreçlerine göre bilişsel, duygusal, fiziksel ve bedensel gelişimlerine göre yavrularımıza eğitim veriliyor. Sevgi temelli Allahımız ve Peygamber Efendimiz (s.a.s) sevdiriliyor. Yavrularımızın eğitiminde emeği geçen tüm hocalarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Çocuklarımızın yetişmesinde karakterlerinin oluştuğu yaş olarak 4-6 yaş eğitimde hizmetlerinden dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde il ve ilçe müftümüze ve bütün Kur’an kursu hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, “Bizler Türk milleti olarak dünyanın en zor noktalarından birisinde yaşıyoruz. Çok önemli misyonumuz var. Çevremizdeki bir çok mazlum millete kol-kanat germemiz gerekiyor. Her zaman iri ve diri olmamız gerekiyor. Bunun içinde çocuklarımızı iyi eğitmemiz gerekiyor. Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapmış olduğu bu çalışma çok anlamlı, güzel ve gereklidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş ise, “ Bugün çok güzel bir gün. Hem İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümü hem de 4-6 yaş yavrularımızın etkinlikleri var. Kayseri’de din hizmetlerinde başta Sayın Valimiz, kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızın çok katkılarını gördüm. Her birine ayrı ayarı teşekkür ediyorum. Hayır sahibi Kayseri halkına teşekkür ediyorum. Bütün din görevlilerimiz çok özverili ve güzel çalışıyorlar. 4-6 yaş minik yavrularımızla, gençlerimizle ve bütün insanlarımızla ilgileniyorlar. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen başta ilçe müftüsü olmak üzere bütün personeline teşekkür ediyorum. “dedi.

Protokol tarafından 4-6 yaş grubu Kur’an kursları tarafından hazırlanan atölyeler, standlar ve oyun alanları ziyaret edildi.

Etkinliğe katılanlara Talas Belediyesi tarafından pamuk şeker ve patlamış mısır ikramı yapıldı.