31.05.2023

İl Müftüsü Akkuş Melikgazi İlçe Müftülüğü Personel Toplantısına Katıldı

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Melikgazi İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen 2023 yılı Mayıs ayı personel toplantısına katıldı.

Toplantı Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Hunat Camii Müezzin Kayyımı Fatih Demir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Melikgazi Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, “Melikgazi ilçemizde 305 cami, 116 Kur’an kursunda ve toplam 945 personelimizle din hizmeti yürütmekteyiz. 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizi etkileyen deprem sonrası deprem bölgesinde 45 Kur’an kursu öğreticisi, 65 din görevlisi ve 10 idari personel olmak üzere toplam 120 personelimizle görev yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Aynı zamanda yine deprem bölgesine ayni ve nakdi yardımlarınız oldu. Melikgazi İlçe Müftülüğümüzün dini ve hayri hizmetlerinin bu noktaya gelmesinde emeği geçen bütün paydaşlarımıza ve din görevlilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, “Çok zor ama bir o kadar da kıymetli bir göreviniz var. Bu toplumu ve dini her zaman güzelleştirelim. Peygamber Efendimiz (s.a.s.): “Ben, güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim.” buyuruyor. Sizler de toplumun güzel ahlakını tamamlayacaksınız. Çalışmalarınızdan dolayı bütün din görevlilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Akkuş, “Vatandaşlarımız bizlere güveniyor, inanıyor ve bizlerden çok şey bekliyorlar. Kayseri İl Müftülüğü olarak gençlerimiz için “Bir çay Bir Gönül” projesi gerçekleştiriyoruz. TDV Kayseri Şubesi kadın gönüllülerimiz, Kur’an kursu öğreticilerimiz ve vaizlerimiz parklara giderek orada gençlerimizle hasbihal ediyorlar. Onları dinliyorlar. Bizim en büyük görevimiz halkı din konusunda aydınlatmaktır. Bu bir tercih değil görevdir. Cami avlusuna, parklara ve okullara gidelim. Oradaki gençlerimizle ilgilenelim. Bunlar bizim yavrularımızdır. Gelecekte memleketimizi bu gençlere emanet edeceğiz. Çalışmalarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Kolaylıklar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Toplantı sonrası 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerle mücadelede milletimizin yaralarını sarmak için ortaya koyulan fedakarlıktan ötürü görev alan personele Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından gönderilen Başarı Belgeleri protokol tarafından takdim edildi.

Ayrıca Melikgazi İlçe Müftülüğü tarafından emekli olan personel için hazırlanan teşekkür belgeleri yine protokol tarafından takdim edildi.