27.03.2023

Kayserili Gençlerden Deprem Bölgesine Konteyner

Kayseri İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından deprem bölgesine konteyner gönderildi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen, 11 ili etkileyen depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası devam ediyor.

Bu kapsamda Kayseri İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından gençler arasında başlatılan kampanyadan elde edilen gelir ve hayırseverlerin desteğiyle deprem bölgesine konteyner gönderiliyor.

Kayseri İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Aynur Şapçı yardım kampanyasından elde edilen gelir ve hayırseverler tarafından bağışlanan yardım paralarını konteyner alınması ve deprem bölgesine gönderilmesi amacıyla İl Müftüsü ve TDV Kayseri Şubesi Başkanı Yusuf Akkuş’a teslim etti.

Gençlik Koordinatörü Aynur Şapçı, “Her zaman depremzede kardeşlerimizin yanındayız. Gerçekleştirdiğimiz kampanyadan elde edilen gelirlerle deprem bölgesine konteyner gönderiyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen bütün gençlerimize ve hayırseverlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Depremin yaşandığı andan itibaren Kayseri İl ve İlçe Müftülükleri ile TDV Kayseri İl ve İlçe Şubeleri tarafından depremzedelerin yaralarını sarmak için büyük bir çalışma başlatıldığını ifade eden İl Müftüsü Akkuş, “Yardım kampanyasına destek veren bütün gençlere ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bizler de onların gönderdikleri konteyneri en kısa zamanda yerlerine ulaştıracağız inşallah.” dedi.

Ayrıca Müftü Akkuş, TDV aracılığı ile depremden etkilenen ailelere yardımda bulunmak isteyenlerin DEPREM yazıp 5601'e SMS göndererek 10 lira ya da "bagis.tdv.org" kurumsal online bağış sayfasından, şubelerden, il ve ilçe müftülüklerinden, bankalardan, TDV bağış mobil uygulamalarından ve PTT şubelerinden herhangi bir komisyon ücreti ödemeden bağışta bulunabileceklerini bildirdi.