22.03.2023

Deprem Şehitleri İçin Fidan Dikildi

Kayseri’de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası münasebetiyle fidan dikimi programı gerçekleştirildi.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası münasebetiyle 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde meydana gelen deprem felaketinde vefat eden vatandaşlarımız anısına Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Deprem Şehitleri Ormanı Fidan Dikim Programı icra edildi.

Kocasinan ilçesine bağlı Kuşçu Mahallesi'nde düzenlenen ve İl Müftüsü Yusuf Akkuş'un duasının ardından başlayan programda, “6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı” olarak hazırlanan 50 dekarlık alanda 5 bin adet sedir ve karaçam fidanı katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu.

Programa katılan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Kayseri Orman Bölge Müdürlüğümüzün depremlerde hayatını kaybeden şehitler adına fidan dikme etkinliği düzenlemesi vesilesi ile bugün buradayız. Bu bölgede fidanlarımızı diktik. Hatıra ormanı oluşturma gayretindeyiz. Allah Teala ayetlerinde çevre bilincine vurgu yapıyor. İnsan eli ile karanın, denizin ve havanın fesada uğradığını beyan ediyor. Demek ki insanoğlu çevreyi bozuyor. Maalesef çevre bilincine sahip olmayan insanlar çevremize zarar veriyorlar. Hâlbuki Peygamber Efendimiz (s.a.s.), “Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı toprak ile buluşturun.” diye bizlere tavsiyelerde bulunuyor. Bu yüzden bizim ormanları azaltma değil, ormanları daha da çoğaltma, ağaçlandırma ve çevremizi koruma mecburiyetimiz vardır. Elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. İnşallah özellikle gençlerimizin çevreye duyarlılığını artırabiliriz. Bu çevre bize Allah’ın bir emanetidir. Gelecek nesillere güzel bir çevre bırakmak adına elimizden gelen tüm gayreti göstermek zorundayız. Bütün tabiatın üzerimizde hakları vardır. Bunu asla unutmayalım. Çevreye verdiğimiz zararın hesabını Allah insanoğlundan sorar. Bu bilinç ile de hareket edelim.’’ dedi.

Programa Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın, protokol üyeleri ve kamu kurum çalışanları katıldı.