27.01.2023

Kayseri’den Suriye’ye 737 Tır Yardım Malzemesi Gönderildi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, sınır ötesinde bulunan Suriyelilere ulaştırılmak amacıyla düzenlenen “Yolun İyilik Olsun” yardım kampanyası kapsamında “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi ve Melikgazi Şubesi tarafından hazırlanan 8 tırlık yardım malzemesi, 26 Ocak 2023 perşembe günü ilimizden İdlib’e dualarla uğurlandı.

Hayırseverliği ile tüm Dünya ya ismini duyurmuş olan Kayseri, yine yardımlarına devam ediyor. “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı”, “Halep’te İnsanlık Ölmesin”, “Yükümüz Kardeşlik”, “Yolun İyilik Olsun” Kampanyaları ile Kayseri’den Mart 2016 dan bugüne kadar hayırseverlerin katkılarıyla şimdiye kadar 729 tır yardım malzemesi Suriye’deki kamplarda zor durumda yaşayan mağdur ve muhtaç insanların yaralarını sarmak, ihtiyaçlarını gidermek için bölgeye gönderilmişti.

Kayseri Organize Sanayi Serbest Bölgesin de gerçekleştirilen tır uğurlama programın da konuşan Melikgazi İlçe Müftüsü Emrah Kandemir yaptığı açıklamada, “Toplam 737 tır yardım malzemeleri Suriye’de ki değişik kamplar da zor durumda yaşayan mağdur ve muhtaç kardeşlerimizin yaralarını sarmak, ihtiyaçlarını gidermek için bölgeye gönderilmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak yaklaşık 1 ay önce Suriye’de terörden arındırılmış bölgelerde yaşayan dindaş ve soydaşlarımızın acil temel gıda ve çeşitli barınma malzemelerine ihtiyaç duydukları belirtilmişti. Bizler de Kayseri ve Melikgazi Şubesi olarak İdlip’te ki mazlum kardeşlerimizin gözyaşlarını dindirmede, beklenen yine sensin sloganıyla bu çağrıya kayıtsız kalmadık. Bu bağlamda görevlilerimiz ile birlikte başlatmış olduğumuz kampanya neticesinde, 15 gün içinde hazır hale getirilen yardım malzemeleri an itibari ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, yola çıkartıyoruz. Ayrıca bir grup görevlimiz ile birlikte terörden arındırılmış bölgelerdeki kardeşlerimize ulaştırılmak üzere hayır sahibi vatandaşlarımız tarafından Türkiye Diyanet Vakfı Melikgazi Şubesine tevdi edilen yardımları yerin de teslim etmek üzere yola çıkıyoruz. Bu bağlamda hayırseverler tarafından emanet edilen yardımları yerine ulaştırmada büyük gayret sarf eden müftülüklerimize Türkiye Diyanet Vakfı Şubelerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Devamında Melikgazi İlçe Müftüsü Emrah Kandemir’in duaları ile birlikte tırlar Suriye’ye doğru yola çıktı. 26 Ocak tarihinde 2 Tır Un, 5 Tır Patates, 1 Tır Yorgan-Yastık-Nevresim Yardımı ile toplam 8 tırdan oluşan 1 milyon 587 bin ₺ değerindeki yardım gönderildi. Böylece 8 tır sevkiyatı ile beraber;

376 TIR UN

223 TIR MUHTELİF GIDA