27.01.2023

İl Müftüsü Akkuş’tan Iraklı Ömer El Cuburi’ye En Güzel Hediye

Kayseri İl Müftüsü Akkuş’tan Iraklı Ömer El Cuburi’ye Braille alfabesi ile yazılmış Kur'an-ı Kerim hediye etti.

5 yıl önce Irak’ın Musul şehrinde babası ile birlikte pazara giderken DEAŞ’ın terör saldırısı sonrası babasını ve gözlerini kaybeden Ömer El Cuburi’ye İl Müftüsü Akkuş’tan Braille alfabesi ile yazılmış Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Ömer El Cuburi’yi evinde ziyaret ederek Braille alfabesi ile yazılmış Kur'an-ı Kerim hediye eden İl Müftüsü Akkuş, “Her insan bir gün engelli olabilir. Bizler ya bir engelliyiz, ya bir engelli yakınıyız, ya da bir engelli adayıyız. Müftülükler olarak Engelli koordinatörlerimiz vasıtasıyla bizler şehrimizin engelli bireylerine ulaşma, onların aileleriyle diyalog kurmanın yanında ve onlara bu dünyada yaşama sevinci verecek, imtihana sabrı ve tahammülü öğretecek manevi eğitim veriyoruz. Kur’an kurslarımızda engelli kardeşlerimiz, işaret diliyle işitme engellilere, Braille alfabesiyle görme engelli kardeşlerimize Kur’an öğretimi, dini bilgiler ve aynı zamanda değerler eğitimi hususunda elimizden gelen yardımları yapıyoruz.

Ömer El Cuburi yavrumuz, 5 yıl önce hain bir terör saldırısı sonrası gözlerini ve babasını kaybetmiş. Kendisi hafız olmak istiyor. Bizler de bu konuda ona destek olacağız inşallah. Braille alfabesi ile yazılmış Kur'an-ı Kerim ile birlikte hem daha güzel bir şekilde Kur’an-ı Kerim okuyacak hem de ezberine devam edecek inşallah. Emeği geçen engelli koordinatörlüğümüze ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Braille alfabesi ile yazılmış Kur'an-ı Kerim’i İl Müftüsü Akkuş’un elinden alan Ömer El Cuburi, çok mutlu olduğunu söyleyerek Müftü Akkuş’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.