06.12.2022

Kayseri’de "Hediyem Kitap Olsun" Kampanyası Kitaplarının Dağıtımına Başlandı

Kayseri İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi Kadın Kolları tarafından "Hediyem Kitap Olsun" kampanyası kapsamında temin edilen kitaplar öğrencilere ulaştırılmaya başlandı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde "Hediyem Kitap Olsun" kampanyası başlatılmıştı. Bu kapsamda Kayseri İl Müftülüğü ve TDV Kayseri Şubesi Kadın Kolları tarafından açılan kermesten (Hayır Çarşısı) elde edilen gelirler ve hayırseverlerin destekleriyle temin edilen kitaplar, öğrencilere ulaştırılmaya başlandı.

Kitap dağıtımı hakkında bilgi veren İl Müftüsü ve TDV Kayseri Şubesi Başkanı Yusuf Akkuş, “TDV Kayseri Kadın Kollarımız özverili bir şekilde çalışarak hayır çarşısı düzenledi. Bu kapsamda Türkiye’de en fazla gelir elde eden ikinci il olduk. Oradan elde ettiğimiz gelirler ile “Hediyem Kitap Olsun” projesine destek veriyoruz. Okullarımızın, Cami ve Kur’an kurslarımızın kütüphanelerine kitaplar alındı. Bu kitapları ilçelerimize gönderiyoruz. İlçe müftülerimize teslim ediyoruz. Onlar da kitaplarımızın dağıtımını gerçekleştiriyorlar. Her yaştan gençlerimiz bu kitaplardan istifade edecekler. Emeği geçen TDV  Kayseri Şubesi Kadın Kolları Gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da inşallah hayır çarşılarımız devam edecek. Yine halkımızın istifadesine sunacağımız çok çeşitli etkinliklerimiz olacak. Gerçekleştireceğimiz etkinlikler gençlerimizin hem dünyalarına hem de ahiretlerine kazanç sağlayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kitap dağıtımı programına İl Müftüsü Yusuf Akkuş, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, ADRB Başvaizi Dr. Cansever Dokuz, TDV Kayseri Şubesi Kadın Kolları Sorumlusu Semanur Arslan, İl Müftüsü Yusuf Akkuş'un Eşi Emine Akkuş ve gönüllüler katıldı.