05.12.2022

Bir Gün Değil Her Gün Engellilerin Yanındayız

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Kayseri’de il ve ilçe müftülüklerinin organize ettiği bir dizi etkinlik ve programlar gerçekleştirildi.

Kayseri Melikgazi İlçe Müftülüğü tarafından “Engelsiz Kur’an Kursu” açılışı gerçekleştirildi. Kayseri’de ilk olma özelliği de taşıyan “Engelsiz Kur’an Kursu”nun açılışı İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, hayırsever aile ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış konuşmaları sonrası engelli öğrencilerden İlayda’nın şiir okuması ve engelli öğrencilerin Kur’an-I Kerim Tilaveti, duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Katılımcılar gözyaşlarına hakim olmadı. Dualar ile hizmete açılan “Engelsiz Kur’an Kursu”, 3 sınıftan oluşmaktadır. İşitme Engelliler, Görme Engelliler ve Fiziksel Engelliler için hizmet verecek.

Kocasinan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kocasinan Şubesi tarafından engelliler için başlatılan tekerlikli sandalye kampanyasının ilk etabında 101 vatandaşa tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Farkındalık oluşturmak isteyen, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, bu kapsamda yaptığı konuşmada, “Aslında biz, sadece zengin ile fakir arasında bir köprüyüz. Başta Kayserili hayırseverlerimiz olmak üzere sosyal medya üzerinden bu projemizi duyan ve projemize destek olan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Kampanyamıza destekler devam etmektedir. Bu, bizim ilk etabımızdır. Kampanyamızın devamı gelecektir. Rabbim yardım yapan herkesten razı olsun”dedi. Kocasinan İlçe Müftülüğü önünde gerçekleştirilen programın ardından 101 engelli vatandaşa tekerlekli sandelyeleri teslim edilmesi ile vatandaşların mutlulukları yüzlerine yansıdı.

Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Kadın Kollarıda engellileri unutmadı. Kayseri İl Müftülüğü koordinesi ile hizmetlerini sürdüren TDV Kayseri Kadın Kolları, engelli çocuklar ve aileleri için yemek organizasyonu düzenleyerek birlik ve beraberlik içinde, “Bir Gün Değil Her Gün Engellilerin Yanındayız” mesajını verdi.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş’un başkanlığında gerçekleştirilen programda minik yüreklere dokunuldu. “Onların mutluluğu, bizim mutluluğumuzdur” diyen Müftü Akkuş, “Allah’ın emanetlerine her zaman sahip çıkmalıyız. Bu minik yüreklere sahip çıkan,onların herşeyi ile ilgilenmeye çalışan, çaba harcayıp emek gösteren ailelerine de şükranlarımı sunuyorum. İl ve ilçe müftülükleri olarak da imkanlarımız doğrultusunda onların hizmetindeyiz”dedi.