27.06.2022

Kayseri’de Yaz Kur’an Kursları Açıldı

27 Haziran-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 2022 yılı yaz Kur’an Kursları için Talas İlçe Müftülüğü’ne bağlı Abdülhamit Han Camii’nde açılış programı düzenlendi.

Talas Abdülhamid Han Camii’nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, “Allah’a şükürler olsun. Bu yıl yine Kur’an kurslarımıza yoğun talep var. Bu yıl sadece Abdülhamit Han Camii Kur’an Kursumuzda 425 öğrencimiz kayıt yaptırdı ve kayıtlarımız devam ediyor. Yaz Kur’an kurslarımızda siz değerli yavrularımızı hem eğlendirerek hem de öğreterek sizlerin güzel bir yaz tatili geçirmenizi sağlayacağız. Sizlere ve sizleri buraya gönderen ailelerinize teşekkür ediyorum.”dedi.

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Öncelikle Kur’an kurslarımıza gelen bütün gençlerimizi tebrik ediyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bu kainatın bir sahibi var. Bize mektup gönderdi. Bizler de O’nun gönderdiği mektubu okuyacağız. O mektup Kur’an-ı Kerim’dir. Yaz Kur’an kurslarımızda hem oynayacak, hem eğlenecek, hem de Kur’an-ı Kerim’i öğreneceksiniz. Peygamber Efendimiz (s.a.s.), “Kim Kur’an-ı Kerim-i okursa sanki Allah Teala ile konuşmuş gibi olur.” buyurmuşlardır. O zaman sizler bir an evvel Rabbimizle konuşmak için Kur’an-ı Kerim-i öğreneceksiniz inşaallah. Bu yaz kurslarında görev alan bütün hocalarımıza başarılar diliyorum. Yaz Kur’an kurslarımızda hizmet verdiğimiz çocuklarımıza ve gençlerimize başarılar diliyorum. Ailelerine de çocuklarını bizlere emanet ettikleri için teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Protokol konuşmaları sonrası Abdülhamit Han Kur’an Kursu öğrencisi tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okunması ve akabinde Abdülhamit Han Kur’an Kursu 4-6 yaş grubu öğrenciler tarafından yapılan Amentü duası ile program sona erdi. Program sonrası İl Müftülüğü tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Düzenlenen programa İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, Kur’an kursu öğreticileri, din görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.