24.06.2022

Kayseri'den Hacı Adayları Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının organizesiyle hac ibadetini yerine getirmek üzere Kayseri’den yola çıkan hacı adayları için İl Müftülüğü tarafından uğurlama töreni düzenlendi.

Kayseri’nin ilk Hac kafilesi, 23 Haziran 2022 Perşembe günü akşam namazının kılınmasının akabinde Ahmet İnci Camii’nden dualarla birlikte uğurlandı.
Ahmet İnci Camii’nde düzenlenen törenle 188 hacı adayı telbiye, dua ve sevinç gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandı.
İl Müftülüğü tarafından düzenlenen tören Ahmet İnci Camii İmam Hatibi Hüsrev Çakmak tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra törenin açılış konuşmasını yapan ve Kayseri’de hacı adaylarının hac özlemi iki yılın ardından sona erdiğini belirten İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, “Kayseri'den bu yıl 782 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini ifade ederek; "Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki 2 yıldan sonra yeniden bu meydandan kutsal beldeye hac farizalarını yerine getirmek üzere ilimizden  kardeşlerimizi yolcu edeceğiz. Bu sene ilimizden şu anda 180 hacı adayımızı uğurlayacağız. 180 hacı adayımıza bir ilçe müftümüzün kafile başkanlığında, 1 kadın görevlimiz ve ve 4 tane din görevlimiz inşallah buradan Mekke'ye, Mekke'den de Medine'ye, tekrar ülkeye dönünceye kadar rehberlik edeceklerdir. Rabbim hem hacılarımıza, hem görevlilerimize kolaylıklar ihsan eylesin. Temmuz'un 2'sinde yine 183 hacı adayımızı Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizasyonuyla uğurlayacağız. Kayseri'de toplamda 782 hacı adayımızı uğurlayacağız. İnşallah seneye 2-3 katını uğurlayacağız" dedi.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı tarafından yapılan dua ile hacı adayları  kutsal topraklara uğurlandı.

En az 12-13 yıl beklediklerini ifade ederek Allah’ın izniyle kutsal topraklara gideceklerinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden hacı adayları, Cenab-ı Allah’ın herkese nasip etmesini temenni ederek yaşadıkları mutluluğu ve heyecanı dile getirdiler.

Hacı adayları hac ibadetlerini tamamlandıktan sonra 30 Temmuz’da Türkiye’ye dönecek.