24.01.2022

58 HAFIZIMIZ İÇİN İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

Kocasinan İlçe Müftülüğü’ne bağlı Mustafa Germirli Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan 58 öğrenci için Mustafa Germirli Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu'nda “Hafızlık Belge Takdimi” ve Mescid-i Aksa Köşesi Kütüphane Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Mustafa Germirli Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirilen törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcısı M. Sadık Tunç, Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş,  Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, ilçe belediye başkanları ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda söz alan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Bizler bu hafızlarımızın karşısında hürmetle eğiliyoruz; bir takım işlerden, bir takım zevklerden feragat ediyorlar, fedakârlık ediyorlar. Hafız yavrularımız meşhuddur, yani şahidlidirler. Zira onlara Kur’an-ı Kerim şahittir, melekler şahittir, uykusuz kaldığı geceler şahittir. Bu yavrularımıza Allah (C.C.) şahittir. Dolayısıyla meşhud olan bu yavrularımıza biz de bu gün burada şahitlik ediyoruz. Cenab-ı Hakk sayılarını artırsın inşallah.

Emeği geçenlerden, projeyi başlatan Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden, bakanlık yetkililerinden, il milli eğitim müdürlüğü çalışanlarından, ilçe müftülüğü yetkililerinden, hocalarımızdan, bu müesseseleri inşa edenlerden, hulasa bu işin mutfağında her kim varsa onlardan Allah razı olsun. Rabbim memleketimize huzur lütfeylesin inşallah.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından Kur’an-ı Kerim'i hıfzeden 58 öğrenciye belge takdimi yapıldı ve hafızlara çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra Mescid-i Aksa Köşesi Kütüphane Açılış Töreni gerçekleştirilerek, kütüphane gezildi.