01.12.2021

'EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE' SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Bağımlılıkla mücadele kapsamında Kayseri İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik "En İyi Narkotik Polisi Anne" konulu seminer düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçmek, anne bilincini ve duyarlılığını artırmak amacıyla hayata geçirilen "En iyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamında, İl Müftülüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü işbirliği içerisinde düzenlenen seminerle İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik Kadir Has Kültür Merkezi’nde seminer düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Mehmet İzci, “İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğümüzce en büyük değerimiz olan aile bütünlüğümüzü, gençlerimizi ve geleceğimizi tehdit eden, Madde Bağımlılığı, Sosyal Medya Bağımlılığı veya bunlara benzer her türlü bağımlılıklarla mücadele ediyoruz.

İl Müftülüğü Gençlik ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüklerimizce bu mücadelenin içindeyiz ve koordinatörlerimiz ile sahaya inerek tespit edilen bağımlılara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarımızda Müftülüğümüz ile iş birliği içerisinde olan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ayrıca desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra katılımcılar, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli tarafından bağımlılıkla mücadele konusunda sunumlar eşliğinde bilgilendirildi.

Projenin temel amacının; uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda, anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve farkındalıklarının artırılması olduğu vurgulanan sunumda, uyuşturucu kullanımının erken tespiti ve bağımlılık sarmalına yakalanmadan annelerin yardımıyla müdahale edilmesinin hedeflendiği belirtildi. Annelerin çocuklarını en iyi tanıyan ve takip eden kişi olduğuna değinilen sunumda, uyuşturucu ile mücadelede de annelere büyük görevler düştüğüne işaret edildi. Seminerin sonunda narkotik ekipleri, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Düzenlenen seminere, İl Müftü Vekili Mehmet İzci, İl Müftü Yardımcıları Dr. Dursun Sarı ve Sedanur Sezen, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, İl Müftülüğü Gençlik ve Bağımlılık Koordinatörü Ayşe Bedir, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.