11.09.2021

KAYSERİ İL MÜFTÜLÜĞÜ’NDE “HAFIZLIK TESPİT SINAVI” TAMAMLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen 2021 yılı III. Dönem Hafızlık Tespit Sınavları 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında Koronavirüs tedbirleri kapsamında büyük bir titizlikle tamamlandı.

Belirlenen komisyonlar tarafından sözlü/mülakat şeklinde gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı’nın yapıldığı illerden biri de Kayseri oldu.

Bu kapsamda Kayseri İl Müftülüğünde 2 komisyon tarafından gerçekleştirilen sınavlara 156 Erkek, 88 Kadın olmak üzere 244 kişi müracaat etti.

Kur'an-ı Kerim’in tamamını ezberleyen adaylar, komisyon tarafından Kur'an-ı Kerimin muhtelif yerlerinden sorulan ayet ve sureleri ezbere okudu.

İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, ilimizde Hafızlık Tespit Sınavına giren bütün adaylara başarılar diledi.

Katılımcılar gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti ifade ederek İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Sınavlarda başarılı olanlara Diyanet İşleri Başkanlığınca “Hafızlık Belgesi” verilecek.