16.07.2021

KAYSERİ’DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Perşembe günü ilimizde bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Erciyes Üniversitesi (ERÜ) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü töreni ile başlayan ve daha sonra Hunat Camii’nde hatim ve Mevlid-i Şerif okunması gibi bir dizi etkinliğe katılan İl Müftüsü Sayın Güven, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına iştirak etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Mimarsinan Kuloğlu Camii İmam Hatibi Mehmet Tanrıöver tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan program, İl Müftüsü Sayın Güven'in yaptırdığı dua ile devam etti.

Protokol konuşmalarının ardından İl Müftülüğümüzün Türk Tasavvuf Musikisi Korosu sahne aldı ve şehitlikle ilgili ilahi ve kasideler okudular. 15 Temmuz destanını anlatan videolar izletildi. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise Kayseri’deki tüm camilerimizle birlikte Cumhuriyet Meydanı'daki sahneden de salâlar okundu.

Törene, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Emrah Karayel, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.