07.07.2021

DİN GÖREVLİLERİ ARASI “ETKİLİ HUTBE SUNUMU VE EZAN-I GÜZEL OKUMA” İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen Din Görevlileri arası “Etkili Hutbe Sunumu Yarışması ve Ezan-ı Güzel Okuma” il birinciliği yarışması ödül töreni İl Müftülüğü konferans salonunda yapıldı.

Komisyonların seçimi sonucunda; Din Görevlileri arası “Etkili Hutbe Sunumu Yarışması”  il birincisi Tomarza İlçe Müftülüğü’ne bağlı Akdere MahallesiCami İmam Hatibi Ahmet Çağlı oldu ve 31.07.2021 Cumartesi günü   Sivas ilinde yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

“Ezan-ı Güzel Okuma” il birincisi ise, Kocasinan İlçe Müftülüğü’ne bağlı Mimarsinan Camii İmam Hatibi Mehmet Tanrıöver oldu ve 01.08.2021 Pazar günü Yozgat ilinde yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Yarışmanın komisyon başkanlığını İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, komisyon üyeliğini ise Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hakkı Tekin, İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Yüksel Demirkoparan ve Camii Kebir Camii Müezzin Kayyımı İsmail Hakkı Solmaz yaptı.

07.07.2021 Çarşamba günü İl Müftülüğü toplantı salonunda İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven başkanlığında yapılan ödül töreninde yarışmaya katılan bütün din görevlilerine derecelerine göre çeşitli hediyeler verildi.