10.06.2021

KAYSERİ İL MÜFTÜLÜĞÜ GENÇLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ TARAFINDAN “ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ” PROGRAMINA DESTEK VERİLDİ

5 Haziran “Dünya Çevre Günü” vesilesiyle Kayseri İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile ERÜ İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği birlikte doğa yürüyüşü ve fidandikim etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlik, Koramaz Vadisi Bağpınar Mevkiinden rehberler nezaretinde doğa yürüyüşü ile başladı. 12 km’lik yürüyüş parkuru tarihi Ağırnas Mahallesi’nde sona erdi. İl Müftülüğünce hazırlanan yemekler ikram edildi.Beraberce kılınan öğle namazı sonrası Ağırnas Mahallesi’nde bulunan tarihi Mimar Sinan Evi gezildi. Akabinde fidanlar gençlerin eliyle toprakla buluşturuldu.

Katılımcılar; günün en anlamlı kısmının fidan dikimi anı olduğunu, dinimizin fidan dikmeye ve çevreye verdiği önemi, etkinliğin pandeminin getirdiği bunalım ve sıkıntıları unutturduğunu, birlik beraberliğe ve kaynaşmaya vesile olduğunu vurguladılar. Hem İl Müftülüğümüze hem de İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliğine teşekkürlerini beyan ettiler. Bir başka güzel etkinlikte tekrar buluşmayı temenni ederek etkinlik sona erdi.

Düzenlenen etkinliğe ERÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, ERÜ İlahiyat FakültesiAraş.Gör.Dr. Fadime Özler, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü İsa Güler, İl Gençlik Koordinatör Yardımcıları Çiğdem Tulğar ve Adem Taşyürek, Din Görevlileri ve Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencileri katıldı.