26.05.2021

DİN GÖREVLİLERİ ARASI “KUR’AN-I KERİM-İ GÜZEL OKUMA VE HAFIZLIK” İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMASI YAPILDI

2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Din Görevlileri arası “Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma ve Hafızlık” il birinciliği seçimi, İl Müftülüğü konferans salonunda yapıldı.

Komisyonların seçimi sonucunda; Hafızlık yarışması il birincisi Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Günaydın Sultan Cami İmam Hatibi Süleyman Güven oldu ve 08.06.2021 Salı günü Niğde ilinde yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma il birincisi ise, Kocasinan İlçe Müftülüğü’ne bağlı Hacıkılıç Camii İmam Hatibi Yasin Yüksel oldu ve 15.06.2021 Salı günü Nevşehir ilinde yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Yarışmanın komisyon başkanlığını İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, komisyon üyeliğini ise Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Fırat, İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı ve Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Yüksel Demirkoparan yaptı.

İl Müftülüğü tarafından yarışmaya katılan bütün din görevlilerine derecelerine göre çeşitli hediyeler verildi.