28.04.2021

ARKADAŞININ BABAANNESİNDEN ETKİLENEN ALMANYALI “KACPER WLAD YSLAW" KELİME-İ ŞEHADET GETİREREK MÜSLÜMAN OLDU VE ALİ OSMAN ADINI ALDI

“ESKİDEN DE İÇİMDE OLANLARI KUR'AN'DA BULDUM. NAMAZ KILARKEN VE KILDIKTAN SONRA ALDIĞIM GÜÇ BENİ DAHA GÜÇLENDİRİYOR”

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında 26 Nisan 2021 Pazartesi günü İl Müftlüğünde gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Almanya vatandaşı 21 yaşındaki “Kacper Wlad Yslaw" kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı tarafından okunan Kur’ân-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan ihtida merasimi İl Müftüsü Sayın Güven’in, İslam Dini’nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Kacper Wlad Yslaw’in kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.

Yslaw'ın İslamı seçme hikâyesini anlatan İl Müftüsü Sayın Güven, "Almanya'da bulundukları bölgede hem komşusu hem de arkadaşı olan arkadaşı Mustafa'nın babaannesi Hanife Çeri, Kacper ile sürekli konuşmuş, kendi evladı gibi sevmiş, torunu gibi muamele etmiş. Kacper'in Müslüman olmasında en büyük vesile bu teyzemiz. Geçen hafta da vefat etmiş. Kacper de 'Ben Müslümanlığımı ilan etmek istiyorum' demiş. Aslında kendisi Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olmuş. Liseyi bitiren Kacper, Almanya'ya döndükten sonra hukuk eğitimi alacak." diye konuştu.

Hanife Çeri'nin, Kacper'e "Ali Osman" diye seslendiğini aktaran Güven, bundan sonra bu ismi kullanacağını kaydetti.

Duygularını dile getiren Yslaw ise hayatını kaybeden 75 yaşındaki Çeri'nin kendisine her zaman "Allah'a gel, İslam önceki inandığından daha iyi bir hayat verecek" dediğini, bu nedenle İslam'ı araştırdığını belirtti.

Ailesinin yaşadığı Polonya'da İslam'a karşı pek çok kişi bulunduğunu ifade eden Yslaw, "Benim Müslüman olacağımı duyunca da karşı oldular ama ben inandıktan sonra başkasının söylediğine inanmam. Eskiden de içimde olanları Kur'an'da buldum. Namaz kılarken ve kıldıktan sonra aldığım güç beni daha güçlendiriyor." dedi

İhtida töreni sonrasında İl Müftüsü Sayın Güven, Ali Osman’a İhtida Belgesi’ni takdim ettikten sonra, Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan Almanca Kur’an-ı Kerim Meali ve İslam dinini anlatan kitap seti hediye etti.

İhtida merasimine İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı,  Ali Osman, arkadaşları ve arkadaşlarının ailesi katıldı.