05.03.2021

KUR’AN ÖĞRENEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE İL MÜFTÜSÜ SAYIN GÜVEN TARAFINDAN “KUR’AN ÖĞRENME BELGESİ” TAKDİM EDİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla uzaktan eğitimle gerçekleştirilen proje ile “Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı” hazırlanmıştı. Bu kapsamda Kayseri İl Müftülüğü tarafından uzaktan eğitimle gerçekleştirilen “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” projesine üniversite öğrencilerinden de yoğun katılım oldu.

“Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” projesine katılarak Kur’an okumaya geçen üniversite öğrencileri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’i makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Müftüsü Sayın Güven, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Ayşenur Akçadağ ve Elif Narin Tokat, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Sare Durusoy ve Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Hidayet Gize’ye Kur’an Öğrenme Belgesi, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan kitap seti ve Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yayın hayatına başlayan (Gençlere yönelik) dergimiz olan “Geçerken” dergisini hediye etti.

Düzenlenen programa İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Uzman Vaiz Tuba Köse, Akkışla İlçesi Kululu Mahallesi Kur’an Kursu Öğreticisi Esra Durusoy ve üniversite öğrencileri katıldı.