21.02.2021

“YAZIYORUM - ÇİZİYORUM” YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl Müftülüğü ADRB Bürosu tarafından düzenlenen “Yazıyorum - Çiziyorum” yarışmasında dereceye giren gençlere 18 Şubat 2021 Perşembe günü İl Müftülüğü konferans salonunda ödül töreni gerçekleştirildi.

Ödül töreni öncesi konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Gençler! Hayatın baharındasınız. Hayata yeni adım atıyorsunuz. Onun için düşünün, kendinize çekidüzen verin, yanlışlarınız varsa onlardan kurtulmaya çalışın. Doğru yaptığınız şeyleri arttırarak iyi birer insan olma, iyi birer mümin olma hususunda kendinizi geliştirin. Ben büyük çoğunluğunuzun namaz kıldığına inanıyorum. Kılmayanlarınız varsa bu günden itibaren namaz kılmaya başlasınlar. Namaz kılmak hepimize farzdır. Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmaktadır: “Çocuklarınız 7 yaşına geldiği zaman onları namaza alıştırın. 10 yaşından itibaren de namaz kılmaları için onlara gerektiği gibi ciddi bir namaz eğitimi verin.” Burada 10 yaşından küçükler yok ve hepiniz de namaz kılacak durumdasınız inşallah.

Diğer taraftan Diyanet İşleri Başkanlığımız uzun yıllardır sevgi evlerinde hizmet etmeye çalışıyor. Hoca hanımlarımız geliyor ve sizlere moral ve motivasyon vermeye çalışıyor. Bu bizim görevlerimiz arasında. Bununla birlikte son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığımız çeşitli etkinlikler yapıyor. O etkinliklerden birisi de “Yazıyorum ve Çiziyorum” etkinliğidir. Bu etkinliğe katıldığınız için sizlere Diyanet İşleri Başkanlığımız ve İl Müftülüğümüz olarak teşekkür ediyoruz. Bizler de burada birinci, ikinci ve üçüncü olanlara ödüllerini vereceğiz. Tüm katılımcılara da kitap, şal ve bere hediye edeceğiz inşallah. Bu şal ve bereleri ablalar, hanımefendiler elleriyle bizzat örerek bunları hediye ediyorlar. Onları da inşallah sizlere hediye etmiş olacağız. Ben tekrar programımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu türlü etkinliklerin Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu çalışmalara, yayınlamış olduğu kitaplara ilginizi artırmasını temenni ediyorum. Türkiye Diyanet Vakfı’nın yayınlamış olduğu kitapları tercih ederseniz böylece daha sağlam ve sahih bilgileri elde etmiş olursunuz. Ben tekrar sizlere emek veren hem Aile Sosyal Politikalardaki yöneticilerimize ve rehberlerimize, hem evlerinizde sizlere hizmet veren ev annelerine, hem de sizlere bizzat gelerek dini anlamda hizmet yapan hocalarımıza ve hoca hanımlarımıza teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra protokol tarafından “Yazıyorum - Çiziyorum” yarışmasında şiir, karikatür, resim ve masal dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ayrıca yine İl Müftülüğü tarafından kitap, bere, atkı ve şal hediye edildi.

Düzenlenen programa, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Abdurrahman Pınar, İl Müftülüğü ADRB Koordinatörü Havva Betül Kilci, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Zeynep Bulut Doğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdür Yardımcıları Şerife Nalbant, Leyla Doğan ve gençler katıldı.