21.02.2021

REGAİB KANDİLİ VE GARA ŞEHİTLERİ İÇİN KAYSERİ'DE ELLER SEMAYA KALKTI

Kayseri İl Müftülüğü tarafından Regaip Kandili’nde Hunat Camii’nde düzenlenen program ile Gara’daki 13 şehit için eller semaya kalktı.

Hunat Camii’nde düzenlenen programda İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Regaib Kandili ile ilgili cemaate bilgiler verdi. İl Müftüsü Sayın Güven'in konuşmasının ardından kılınan yatsı namazı sonrası, Gara'daki 13 şehit için  Aşr-ı Şerifler ve Mevlid-i Şerifler okundu. Daha sonra İl Müftüsü Sayın Güven tarafından Kur’an kurslarında Gara şehitlerimiz için okunan Hatimlerin duası yapıldı.

Düzenlenen programda Regaip Kandili'nin nefsi terbiye etmek için bir fırsat olduğunu belirten İl Müftüsü Sayın Güven, “Nefsimize uyduk. Tembellik ettik. Namaz kılmadık. 5 vakit namaza kendimizi alıştırmadık. Buyurun bu günden itibaren namazlarımıza başlayalım. Bu gece bir fırsat. Geçmiş zamanda kılamadığımız namazları da imkân ölçüsünce, her namazın sonrasında kaza ederek o namazın borcundan da kurtulalım. Yani şu Regaip Kandili rabbimize yönelmenin bir adı olsun ve birde başlangıç yapalım. Hocam ben cumadan cumaya gidiyorum diyenler için çok iyi Allah kabul eylesin. Niye cumadan cumaya gidiyorsun dediğimizde, hocam Cuma namazı farz diyorlar. Evet, doğru Cuma namazı farz ama 5 vakit namazı kılmakta farz. O zaman 5 vakit namazı da kılalım ve daha büyük sevap elde edelim. Rabbimize karşı görevimizi yerine getirmiş oluruz.” dedi.

İl Müftüsü Sayın Güven, kandil gecesinde şehitler için 200'ün üzerinde hatim okunduğunu ve bunların duasının yapılacağını söyleyerek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Hain terör örgütünün infaz etmiş olduğu 13 şehidimiz var. Bir de bu operasyon esnasında 3 tane daha şehidimiz var. 16 şehidimiz için Kayserimizin hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarında 200'ün üzerinde hatmi şerifler oldu. Bu kandil gününde onların duasını yapacağız. Şehitlerimizi anmak, şehitlerimizin yolunu anlamak bizim görevlerimiz arasında olmalı. Ayrıca hainleri unutmamalıyız. Teröristleri unutmamalıyız. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitlerimizi yad edeceğiz, dua edeceğiz. Rabbimizden yalvarırken, yakarırken yarabbi şehitlerimizle birlikte peygamberimize komşu eyle diyeceğiz ama yüzümüzde olmalı. Şehitlerimizle ahirette birlikte olmak istemenin de bir bedeli olsun. Bizler müminler olarak, dünya ve ahiret mutluluğunu istiyorsak Kur'an'a ve bunu hayata geçirilmiş hali olan Sünnet'e tabi olmalıyız.” diyerek sözlerini tamamladı.