15.12.2020

"UKRAYNALI KATERYNA STASIV KELİME-İ ŞEHADET GETİREREK MÜSLÜMAN OLDU VE ECRİN ADINI ALDI"

14 Aralık 2020 Pazartesi günü İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Ukrayna vatandaşı “Kateryna STASIV" kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Kateryna STASIV, "İslam dinini araştırdım. Türkiye’ye gelincede İslam’ı daha iyi tanıma fırsatım oldu. İslam’ı tanıdıktan sonra da Müslüman olmaya karar verdim” dedi.

İl Müftülüğü personeli İshak Alas tarafından okunan Kur’ân-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan ihtida merasimi İl Müftüsü Sayın Güven’in, İslam Dini’nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Kateryna STASIV’in kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.

İhtida töreninde konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, "Kateryna STASIV, Müslüman olan  kardeşimiz yeni isim olarak da Ecrin’i tercih etti. Bundan sonra kardeşimizin ismi Ecrin’dir. Yüce Mevla bundan sonraki hayatını hayırlı, bereketli ve Müslümanca geçirmeyi nasip eylesin” dedi.

İhtida töreni sonrasında İl Müftüsü Sayın Güven, Ecrin’e İhtida Belgesi’ni takdim ettikten sonra, Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan İngilizce Kur’an-ı Kerim Meali ve İslam dinini anlatan kitap seti hediye etti.

İhtida merasimine İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Yaşar Bolat ve Sedanur Sezen, Ecrin'in  nişanlısı ve nişanlısının ailesi katıldı.