16.11.2020

"İZMİR'E BİR YARDIM ELİ DE KAYSERİ'DEN"

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” yardım kampanyası kapsamında İzmir depreminde zarar gören depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak ve onlara destek olmak için Kayseri’deki hayırseverlerimizin destekleriyle hazırlanan yardım tırı 13 Kasım 2020 Cuma günü düzenlenen tören ve yapılan dualarla İzmir'e uğurlandı.

Program Hunat Camii Müezzin Kayyımı Fatih Demir tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Gönderilen yardımlarla bir ailenin zaruri ihtiyacı olan neler varsa onları hazırlamaya gayret gösterdiklerini belirten İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Kayserili hayırseverlerimiz tarafından oluşturulan bu yardım tırımız inşaallah İzmir’de deprem sonucu felaket yaşayan İzmirli depremzede kardeşlerimizin birazcık da olsa yaralarını sarmak için Kayserimizden göndereceğimiz tırdır. Bu yardım tırımızda 2000 koli var. İnşaallah orada 2000 ayrı aileye bu gıda paketlerinden oluşan yardım kolilerimiz ulaşacaktır. Bu gıda paketlerimizde genel olarak bir evin zaruri ihtiyacı olan neler varsa onları koymaya gayret gösterdik. Bu yardımımız inşallah bölgedeki Türkiye Diyanet Vakfımızın yöneticileri ve elemanları tarafından ihtiyaç sahibi olan ailelere, başta da çadır kentlerde bulunan ya da evlerini bir şekilde kaybetmiş olup da çeşitli kurum ve kuruluşların, otellerin ve özel evlerin kiralanarak oturtulmuş olduğu depremzedelere ulaşacak. Ben hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Depremden yaralı olarak kurtarılarak tedavileri devam eden kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Depremden vefat eden kardeşlerimize de Yüce Mevla’dan rahmetler diliyorum. Yüce Mevla hayırlarımızı kabul eylesin.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı tarafından yapılan duanın ardından yardım tırları İzmir'e doğru uğurlandı.

Düzenlenen programa, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci, Yaşar Bolat, Dr. Dursun Sarı ve Sedanur Sezen, Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, Hacılar İlçe Müftüsü Yusuf Ay ve vatandaşlar katıldı.