27.10.2020

Mevlid-i Nebi Haftası'nın Teması "Peygamber ve Çocuk"

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından yapılacak etkinlikler ile ilgili 26 Ekim Pazartesi günü Cavit Yurttaş Camii’nde basın açıklaması düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Peygamberimiz ve Çocuk" temasıyla düzenlenen "Mevlid-i Nebi Haftası’ etkinlikleri hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Sayın Güven, “Bugün 26 Ekim 2020 itibarıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın her yıl gerçekleştirmiş olduğu Mevlid-i Nebi Haftası'nın ilk günüdür. Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığımız ve il ve ilçelerde de müftülüklerimiz vasıtasıyla çeşitli etkinlikler ve programlar gerçekleştireceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Mevlid-i Nebî Haftası'na bir tema belirliyor. Bu yılki Mevlid-i Nebi Haftamızın teması "Peygamberimiz ve Çocuk"tur. Hem evimizin neşesi hem de geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın daha çocuk yaşındayken kendilerine ne tür bilgiler öğretmemiz gerektiği, kendilerini nasıl eğitmemiz gerektiği hususunda bu hafta boyunca İnşallah çeşitli programlar gerçekleştireceğiz. Özellikle Peygamberimizin (s.a.s.) çocuklara sevgi, şefkat ve merhametle nasıl davrandığını, Peygamberimizin (s.a.s.) çocuklara muamelesinin nasıl olduğunu çeşitli programlar vesilesi ile dile getireceğiz. Aslında bundan maksat Peygamberimizi örnek alarak, bugünün Müslümanları olarak, bugünün anne babaları olarak çocuklarımıza ve ümmetin evlatlarına nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmek, öğretmek ve yaşamaktır. Bizler Kayseri İl Müftülüğü ve 16 ilçe müftülüğümüz ile birlikte bugünden başlamak üzere sizler aracılığıyla öncelikle Kayseri halkımızın evine misafir olacağız. Kayserimizden yayın yapan televizyonlarımızda ve bir kısım radyolarımızda Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Hz. Peygamberimizin çocuklarla ve gençlerle diyaloğunu anlatan programlar gerçekleştireceğiz. Diğer taraftan bizler camilerimizde özellikle 04-06 yaş grubundaki çocuklarımızla “Cami-Çocuk Buluşması” programları gerçekleştireceğiz. İlkokul seviyesindeki çocuklarımızı camilerimize davet edip programlar yapacağız. "Cami-Gençlik" Buluşmaları bağlamında ortaokul ve lise dönemindeki öğrencilerimizle camilerimizde "Cami-Gençlik" Buluşması programları gerçekleştirmiş olacağız. Diğer taraftan bu hafta münasebetiyle kendi personelimize dönük olarak, İmam-hatiplerimiz, müezzin kayyımlarımız, vaiz-vaizelerimiz uzmanlarımız ve Kur'an kursu öğreticilerimize dönük olarak programlarımız bulunmakta. Online konferanslarımız bulunmakta. Bunların bir kısmını da hem il müftülüğümüzün You Tube kanalı hem de aynı zamanda Zoom programı üzerinden dışarıdan dinlemek isteyenlere de açacağız. Bu bağlamda İlk olarak yarın (Salı günü) 13.30 itibarıyla Diyanet İşleri Başkan Yardımcılarımızdan Dr. Sayın Burhan İşliyen hocamız bizlere online olarak hitap edecekler. Daha sonra özellikle çocuklara Rabbimizi tanıtma bağlamında yapmış olduğu çalışmalarla tanınan ve bir dönem de Bursa İl Müftülüğü görevini yürüten, halen Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Sayın Mehmet Emin Ay hocamızı da aynı şekilde konuk edeceğiz ve O’nun konferansını dinleyeceğiz. Bu bağlamda Din İşleri Yüksek Kurulu Üyelerimizden ve aynı zamanda da ülkemizin yetiştirmiş olduğu önemli ilahiyatçılardan birisi olan ve bizlerin kendisinden istifade etme imkanını fazlasıyla bulmamız gerektiğini düşündüğümüz Prof. Dr. Enbiya Yıldırım hocamızdan da yine online olarak konferanslarını dinleyeceğiz. Diğer taraftan bu hafta ve gelecek hafta itibariyle açılışını gerçekleştireceğimiz camilerimiz ve Kur’an kurslarımız olacak. Temelini atacağımız Kur’an kurslarımız olacak. Gençlerimizle bir araya gelebileceğimiz başka etkinlikler de olacak.

Ben bu vesileyle Mevlid-i Nebi Haftamızın başta din görevlilerimiz ve gönüllülerimiz olmak üzere bütün Kayseri halkımıza hayırlar getirmesini, bu vesileyle Peygamberimiz (s.a.s.)’in hayatını daha iyi anlayarak O’nun hayatından kendi hayatımıza örnekler ve dersler alabilecek bir şekilde örnek almamızı Yüce Mevla’dan temenni ediyorum. Hepinize hayırlı günler diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.