03.10.2020

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA KAYSERİ’DEN SINIR ÖTESİNE 5 YARDIM TIRI DAHA GÖNDERİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, sınır ötesinde bulunan Suriyelilere ulaştırılmak amacıyla düzenlenen Yolun İyilik Olsunyardım kampanyası kapsamında “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından “1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle hazırlanan 5 tırlık yardım malzemesi, 02 Ekim 2020 Cuma günü düzenlenen tören ve yapılan dualarla uğurlandı.

Yardım TIR’larını uğurlama programında konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Öncelikle Cuma’nız hayırlı ve mübarek olsun. Dün itibariyle 1-7 Ekim tarihleri arasında idrak ediyor olduğumuz Camiler ve Din Görevlileri Haftamızın hizmet yürüten bütün din görevlilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bizler Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak yaklaşık 5 yıldır ülkemizin sınırlarının hemen kıyısında Suriye topraklarının bulunduğu yerde bir dram yaşanıyor. Bigane kalmaksızın yapabileceğimiz yardımları yapalım diye ülke olarak yola çıktık. Türkiye Diyanet Vakfı olarak çeşitli zamanlarda yardım kampanyaları düzenledik. Kayseri İl Müftülüğümüz ise bu yardımların her ay buradan gönderilmesi hususunda bir gayret gösterdik. Bunun en önemli nedenlerinden birisi Peygamberimiz (s.a.s.)’in şu sözüdür: “Amellerin en hayırlısı az da olsa sürekli olanıdır.” Biz de bunun için yardımlarımızın sürekli olmasını temin açısından çalışmalar başlattık. Bütün bu yardımlarda emeği geçen ve bizlere bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmamız için tevdi eden Kayserili hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Yüce Mevla onların sevap hanesine koysun inşallah. Bu yardım faaliyetlerinin organizesini yapan, hayırseverlerimizle vakfımızın arasında irtibatı kuran din görevlilerimiz, din gönüllüsü kardeşlerimiz, İmam-Hatiplerimiz, Müezzin Kayyımlarımız, Kur’an kursu öğreticilerimiz, vaizlerimiz, müftülerimiz, her birisi gayret gösteriyor. Bu gayretin neticesinde de bu yardımları buradan gönderebiliyoruz. Aslında pandemi sürecinde yine bir kısım yardımlarımızı gönderdik. Ancak medyamıza, basın mensuplarımıza bu bilgileri vermedik. Çünkü gelen yardımların önemli bir kısmını Kayseri’deki ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ulaştırdık. Pandemi sürecinde işini kaybeden kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştık.

Özellikle önümüz kış mevsimi. Ve çadırlarında o kışı geçirmek zorunda kalan kardeşlerimizin en azından karınları doysun diye yardım gönderiyoruz. Bu 5 tırımızın 4’ü undur. Bu unlarımız bölgedeki Türkiye Diyanet Vakfı’na ait fırınlarda ekmek oluyor ve ihtiyaç sahiplerinin sofrasına konuluyor. Diğer 5. tırımızda ise muhtelif gıda ve kıyafetler var. Muhtelif gıdadan maksat, kuru gıda. Bir de oraya yetim çocuklarımız, öksüzlerimiz ve mağdurlarımız için 450 takım kıyafet ve kırtasiye yardımı gönderiyoruz. Yine 266 adet battaniye ve 5800 parça bayan, erkek ve çocuk kıyafeti buradan yola çıkıyor. Bu kıyafetleri hazırlayan Kocasinan bölgesinde hizmet veren Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Onlar bölgedeki çocuklarımızı kendi evlatları bildiler. Bu kıyafetler ve kırtasiye yardımları bölgede yetişen çocuklarımızın hem dinine ve diyanetine sadık olmalarını sağlayacak, hem de bir komşu ülke olarak Türkiye’yi, en zor zamanlarında yanlarında bulunan ülkemizi hatırlayacak ve hayatları boyunca unutmayacaklardır. Şunu hatırlatmak istiyorum: bugün bu 5 tırımızda bölgeye göndermiş olduğumuz yaklaşık 700 bin TL’lik bir yardımımız var. Bu yardımlarımızla birlikte 637 tır bu güne kadar göndermiş oluyoruz. Ben hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Türkiye Diyanet Vakfını emin ve güvenilir bir vakıf olarak gördükleri ve bu yardımların güvenilir bir şekilde bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum.

Daha sonra Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun tarafından yapılan duanın ardından yardım tırları, Suriye’ye doğru uğurlandı.

Düzenlenen programa, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci, Yaşar Bolat, İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı, Sedanur Sezen, Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, Hacılar İlçe Müftüsü Yusuf Ay ve vatandaşlar katıldı.