03.10.2020

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA ANLAMLI BİR AÇILIŞ: ‘SAFİYE-MAHMUT ÖZUSTAOĞLU CAMİİ

“1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle 2 Ekim 2020 Cuma günü Mülkiyeti Talas Belediyesi’ne ait arsa üzerine evlatları tarafından yaptırılan ‘Safiye-Mahmut Özustaoğlu Camii Cuma namazıyla birlikte dualarla ibadete açıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Talas'ta cami ve Kur’an kursu yapmak için arsanın kısıtlı olduğunu ve bu gibi yerler için belediye başkanlarımız tarafından her türlü desteğin verildiğini belirten Müftü Güven, “Bir önceki dönem belediye başkanımız Palancıoğlu Başkan'ımız ve şu anki Talas Belediye Başkan'ımız olan Mustafa Yalçın Başkan'ımız, bütün camilerimizin inşaatında olduğu gibi bu camimizin inşaatında da destek oldular, ön açtılar, elhamdülillah mahallemize böylesine güzel bir cami kazandırmış olduk. Talas'ta cami ve Kur'an kursu yapacağımız alanlarımız yok denecek kadar az, tabii Mustafa Yalçın Başkan'ımız nerede uygun bir yer bulursalar arsa olarak bizlere tahsis ediyorlar ve hayırseverlerimiz de buraları hizmet için bizlere takdim ediyorlar. Özellikle Talas Belediye Başkanımız Sayın Yalçın’a, Melikgazi Belediye Başkanı Sayın Palancıoğlu’na ve saygı değer hayırseverlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Talas Mevlana Mahallesi nüfus yoğunluğu açısından Kayseri'nin en kalabalık mahallesidir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz camimiz viyadükten önce son cami olması hasebiyle Malatya yoluna bağlayan Kayseri yolu üzerindeki en önemli bir eserimiz. Hem hayırseverimizden hem arsa sahibinde hem Sayın Palancıoğlu Başkanımızdan Allah razı olsun. Bu caminin yapılmasına vesile oldular Allah razı olsun, Allah geçmişlerinden razı olsun.” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de, eseri kazandıran belediye başkanları ve hayırseverlere teşekkür etti.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Sayın Mehmet Özhaseki, “Belediyelerimiz Kayseri'de kalkınmanın da öncüsü olmuşlardır. Şehrimizin marka şehir olması için gece demedik gündüz demedik elhamdüllillah çalıştık. Şehrimiz belediyelerin hizmette yarıştığı Avrupa'yla yarışacak marka şehir haline geldi.

Hayırseverlerimize bu yaptırdıkları hayırlardan ötürü çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hakk keselerine bin bereket versin. Tüm geçmişlerimize de Allah rahmet eylesin. Emeği geçen herkese, arsayı bağışlayan hayırseverimize, Eski Belediye Başkanı'mız Mustafa Palancıoğlu Bey'e ve şimdiki Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın Bey'e de çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Törende konuşmaların ardından cami yapımına katkı sağlayanlara birer teşekkür plaketi verildi daha sonra İl Müftüsü Sayın Güven'in duasıyla birlikte kurdele kesilerek açılış yapıldı.

Talas Mevlana Mahallesi Sayer Caddesi üzerinde bulunan arsa üzerine yapılan caminin açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Emrah Karayel, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci ve Yaşar Bolat, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, hayırsever Özustaoğlu ailesi ile bölge sakinleri katıldı.