02.10.2020

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜNE İKİNCİ CAMİİ'NİN TEMELİ ATILDI

“1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle 1 Ekim 2020 Perşembe günü saat 14.00’da Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kampüsü içerisine yapımını hayırsever Sanık Ailesi’nin üstlendiği 650 kişilik Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, "Rektörümüzle defalarca görüştük, üniversitemizde ikinci camiye ihtiyaç vardı. Özellikle burada lojmanların bulunduğu bölgede lojmanlarda oturan öğretim üyesi hocalarımız, aileleri ve çocukları camiye gidip gelme hususunda kampüsün dışarısına çıkarak biraz daha uzağa gidip geliyorlardı. Diğer taraftan Cuma günleri öğrencilerimizin ve öğretim görevlilerimizin cuma namazı kılacakları  üniversitemizdeki camimiz yeterli gelmiyordu. Bu yüzden bir cami daha yapalım diye düşündük. Bu süreç içerisinde Bayram Sanık amcamız bir cami yaptırmak istediğini bizlere bildirdi. Melikgazi belediye başkanımıza hususu teklif ettik. O da sağ olsun, kabul ettiler. Şimdi dörtlü protokol ile bu cami inşa ediliyor. Yani hayırseverimiz, Bayram Sanık amca ve evlatları, İl Müftülüğü, Melikgazi Belediyemiz ve aynı zamanda üniversite rektörlüğümüz. Bu yeri tahsis ettiği için rektörümüze de teşekkür etmek istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Hayırsever Sanık Ailesi adına konuşan İbrahim Sanık da yapılacak cami inşaatında emeği geçenlere teşekkür etti.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Bugün güzel bir hayra hep birlikte şahitlik ediyoruz. Belediyeler olarak Kayseri'de gerçekten hayırseverlerle güzel hayırları hayata geçiriyoruz. Allah hayırlısını nasip etsin, burada hayırlı ibadetler yapmayı nasip etsin. Ben de Erciyes Üniversitesi'nde 16 sene akademisyen olarak görev yaptım. Dolayısıyla dönüp dolaşıp geleceğimiz yer üniversite olduğu için camiyi yaptıralım, başımız dik olsun istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise, "Bildiğiniz gibi Erciyes Üniversitesi kampüsümüz çok büyük. Kampüsümüzle gurur duyuyoruz. Çünkü Yaşanabilir Kampüs Sıralaması'na göre dünya sıralamasında 176. Türkiye sıralamasında 2. sırada. Yani Türkiye'de en yaşanabilir yeşil kampüs olarak ikinci sıradayız, bu öğrenciler için çok önemli. Burada bildiğiniz gibi bir tane camimiz var, yıllar önce yapılmış bir cami. Tek cami yetmiyor, müftümüz teklifle geldiği zaman tabi ki büyük bir memnuniyetle kabul ettik. Aynı zamanda bu caminin bir özelliği de hocalarımızın oturduğu alanda olduğu için onlara hizmet etme açısından önemli. Bu memnuniyet verici bir durum. Özellikle müftümüze, belediye başkanımıza ve saygı değer hayırseverlerimize teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Sayın Güven'in duasıyla birlikte Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Camii'nin temeline ilk beton döküldü.

ERÜ Kampüsü inşaat alanında düzenlenen temel atma törenine; ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu,  ERÜ Genel Sekreteri Murat Yenisu, İl Müftü Yardımcıları Yaşar Bolat ve Dursun Sarı, Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, Hacılar İlçe Müftüsü Yusuf Ay ve Hayırsever Sanık Ailesi katıldı.