27.08.2020

“YOLUN İYİLİK OLSUN” YARDIM KAMPANYASI KAPSAMINDA KAYSERİ’DEN 6 YARDIM TIRI DAHA DUALARLA YOLA ÇIKTI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, sınır ötesinde bulunan Suriyelilere ulaştırılmak amacıyla düzenlenen Yolun İyilik Olsunyardım kampanyası kapsamında “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 6 tırlık yardım malzemesi, 26 Ağustos 2020 Çarşamba günü düzenlenen tören ve yapılan dualarla uğurlandı.

Yardım TIR’larını uğurlama programında konuşan İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı”, “Halep’te İnsanlık Ölmesin, Yükümüz Kardeşlik” ve “Yolun İyilik Olsun” kampanyaları ile Kayserimizden Mart 2016’dan bugüne kadar Kayserili hayırseverlerimizin yardım ve katkılarıyla 626 tır yardım malzemesini Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarmak ve ihtiyaçlarını gidermek için bölgeye göndermiştik. 24 Ağustos 2020 tarihinde gönderdiğimiz 4 tır un ve bugün göndereceğimiz 2 tır un ile beraber toplamda 6 tırdan oluşan 321.180 TL tutarındaki yardım malzemesini Allah’ın izniyle göndermiş oluyoruz. Allah bütün Kayserili hemşehrilerimizden ve hayırseverlerimizden razı olsun. Vermeyi seven bir halk olarak hala vermeye devam ediyorlar. Şu anda da biliyorsunuz koronavirüs olduğu dönemde belki işleri eskisi kadar iyi olmamasına rağmen “hocam, biz de elimizde ne varsa onlardan vermek istiyoruz” diyorlar. Bize getirdikleri emanetleri biz kardeşlerimize tevdi ediyoruz, yerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Cenab-ı Hakk inşallah vermiş olduklarını fazlasıyla kendilerine tekrar döndürsün” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı tarafından yapılan duanın ardından yardım tırları, Suriye’ye doğru uğurlandı.

Düzenlenen programa, İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı, TDV Kayseri İl Temsilcisi Yusuf Çelik ve personel katıldı.