07.07.2020

“CAMİLERİMİZ GENCİYLE-YAŞLISIYLA, KADINIYLA-ERKEĞİYLE HERKESİN BULUŞMA NOKTASI OLMALIDIR”

Kayseri İl Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ortaklaşa düzenlenen ‘Dinimi Öğreniyorum Sporumu Yapıyorum Projesi’ kapsamında okullar arası Taekwondo müsabakalarında madalya kazanan öğrenciler 07.07.2020 Salı günü İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ve Taekwondocu öğrencilerle tek tek ilgilenen İl Müftüsü Sayın Güven, “Dinimi Öğreniyorum Sporumu Yapıyorum Projesi” kapsamında Kur’an kurslarına giden ve dini eğitim alan öğrencilere sporu sevdirmek, boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak ve onların fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımını sağlayarak gelişimine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli faaliyetlerde düzenlemek müftülüğümüzün gençlik faaliyetleri arasında bulunmaktadır.

Buy kapsamda Kur’an kurslarının tanıtılması Kur’an öğretimine ilgi ve sempatinin yaygınlaştırılması ve canlı tutulması amacıyla kurs saatleri dışında öğrencilerin gelişim düzeylerine uygun olarak öğreticilerin gözetiminde gerekli önlemler alınarak sportif faaliyetler gerçekleştirmek hedeflenmektedir.

Bizim camilerimiz gençlerle, sizin gibi hayata yeni adım atan evlatlarımızla buluşma yeridir. Camilerimiz genciyle-yaşlısıyla, kadınıyla-erkeğiyle herkesin ortak paydası, herkesin buluşma noktası olmalıdır. Camilerimizde cami gençlik kollarımız var. Cami gençlik kollarımızla gençlerimizle diyalog kurmaya çalışıyoruz. Bu manada sizlerde Develi İlçe müftülüğümüze bağlı Yunus Emre Camii Gençlik Kolları gençlerisiniz.

Bu projenin ortaya çıkması ve uygulanmasında büyük emeği geçen başta Taekwondo Antrenörü Salih Çelik’e ve emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum “dedi.

İl Müftüsü Sayın Güven, ziyaretleri anısına Taekwondocu öğrencilere, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan Kur’an-ı Kerim, “Vatanım Herşehim ve Kudüs’ü Anlamak” adlı kitapları ve Diyanet Çocuk Dergisi’ni hediye etti.

Gerçekleştirilen ziyaretin sonunda Taekwondocu öğrenciler, kendilerini ağırlayan İl Müftüsü Sayın Güven’e ve müftülük personeline teşekkür etti.