03.07.2020

EĞİTİM İÇİN KAYSERİ’YE GELEN AFRİKA TOGO’LU KNANSOH COLANI MÜSLÜMAN OLDU

03 Temmuz 2020 Cuma günü İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Afrika Togo vatandaşı “KNANSOH COLANI" kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Eğitim için Kayseri’ye geldiğini belirten ve Abdullah Gül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden mezun olan KNANSOH COLANI, “Ailemde de İslam’ı seçenler vardı ama Kayseri’ye gelince İslam’ı daha iyi tanıma fırsatım oldu. İslam’ı tanıdıktan sonra da Müslüman oldum” dedi.

İhtida töreninde konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, "Müslüman olan KNANSOH COLANI kardeşimiz yeni isim olarak da Selami’yi tercih etti. Bundan sonra kardeşimizin ismi Selami’dir. Yüce Mevla bundan sonraki hayatını hayırlı, bereketli ve Müslümanca geçirmeyi nasip eylesin” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci’nin Kur’ân-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan ihtida merasimi İl Müftüsü Sayın Güven’in, İslam Dini’nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından KNANSOH COLANI’nın kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.

İhtida töreni sonrasında İl Müftüsü Sayın Güven, KNANSOH COLANI’a “İhtida Belgesi’ni takdim ettikten sonra, Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan Fransızca Kur’an-ı Kerim Meali ve İslam’a Giriş adlı kitabı hediye etti.

İhtida merasimine İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci ve Yaşar Bolat, KNANSOH COLANI ( Selami ) ve basın mensupları katıldı.