01.07.2020

İL MÜFTÜSÜ SAYIN GÜVEN’DEN TDV’YE KURBAN BAĞIŞI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle başlatılan ’Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş’ kampanyası kapsamında Kayseri İl Müftülüğü ve TDV Kayseri Şubesi’nce Bürüngüz Camii önüne TDV Vekâlet Yoluyla Kurban Bağış standı açıldı.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven; " Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği içerisinde 2020 yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Bağış Kampanyasını geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş hocamız bir basın toplantısıyla duyurdu. Bizler de illerimizde bu çalışmalara geçtiğimiz günlerde başladık. Dün itibariyle de burada standımızı kurduk. Şehrimizin daha başka bölgelerinde de standlarımız var. Bunlar vesilesiyle inşallah halkımızın kurban bağışlarını alıp dünyanın dört bir tarafında bulunan mazlum, mağdur insanlara ulaştırmaya gayret göstereceğiz. Bugün Kayserimizde personelimizle Vekâlet Yoluyla Kurban tanıtım programını gerçekleştirmiştik. Bu vesileyle Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanımız İhsan Açık Bey de şehrimizdedir. Ben kendisine şehrimize hoş geldiniz diyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık ise yaptığı konuşmada kampanya hakkında bilgi vererek; " Hepinizi saygıyla selamlamak istiyorum. Allah hepinizden razı olsun. İlk kurban tanıtım programımıza Kayseri’den başladık. Rabbim hayırlara vesile eylesin. Öncelikle en güzel şekilde bu kurban vekaletini alabilmek, İslami usullere göre en güzel şekilde kurbanımızı kurban edebilmek ve kurban etlerini de ihtiyaç sahiplerine en yakın zamanda ve en hızlı şekilde gönderebilmek bizim amacımızdır. Türkiye’de 1003 şubemizde il ve ilçe müftülerimiz nezaretinde inşallah bu kampanyamız başlamıştır. 75 ülkede Allah’ın izniyle kurban kesimi ve dağıtımı yapılacaktır. Rabbim en güzel bir şekilde bu ibadet ve taatimizi yerine getirebilmeyi, vekâletlerini bize veren kardeşlerimizin emanetini en güzel bir şekilde yerine iletebilmeyi nasip etsin.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak kurban vekâletlerinize talibiz. Türkiye Diyanet Vakfına kurbanlarınızı teslim ederseniz, ihtiyaç sahiplerine en güzel şekilde ulaştıracağımıza burada sizin huzurunuzda sözümüzü veriyoruz. “Vekaletimi nasıl ulaştırabilirim?” derseniz, tdv.org yazarak online sistemden ulaşabilirsiniz. Ama yanımda gördüğünüz mavi renkli kahramanlarımız, imamlarımız, müezzinlerimiz, vaizlerimiz, müftülerimiz sizleri bekliyorlar. Camilerinde, Kur’an kurslarında, müftülüklerde bekliyorlar. Hatta “ben gelemem” derseniz telefonla “sizi bekliyorum, kurban vekâleti vermek istiyorum” dediğinizde makbuzu keserek vekâletinizi alıyorlar. Şimdiden hayırlı olsun diliyorum. Kayseri İl Müftümüze ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra İl Müftüsü Sayın Güven tarafından kurban bağışında bulunuldu. Sayın Güven’e kurban bağış makbuzunu Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Sayın Açık tarafından takdim edildi.

Düzenlenen programa Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci ve Yaşar Bolat, Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı, Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Diyanet Vakfına vekâlet yolu ile kurban bağışında bulunmak isteyen Kayserili vatandaşlar için kurulan 5 kurban bağış standı; Cumhuriyet Meydanı Bürüngüz Camii, Hunat Camii, Camii Kebir, Kurşunlu Camii ve Sivas Caddesi üzerinde hizmet vermeye devam ediyor.