22.06.2020

DEVELİ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN İKİ ÖNEMLİ YARIŞMA;

Develi İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından iki kategoride düzenlenen yarışmaların ödül töreni 18 Haziran 2020 Perşembe saat 11.00'de Develi İlçe Müftülüğü konferans salonunda sosyal mesafe kurallarına uyularak yapıldı.

Yapılan yarışmada birinci kategoride “Türk Bayrağı yapımı (bütün elişi sanatları ile)” konulu “Bayrak yarışması” vardı. İkinci kategoride ise ”Mescid-i Haram, Mescid-i Aksa, Mescid-i Nebevi ’nin İslam’daki yeri ve önemi” konulu kompozisyon yarışması vardı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Develi İlçe Müftülüğü Bayan Gençlik Koordinatörü Rukiye Eken, "Biliyorsunuz aslında bu yarışmamızı biz Şubat ayında düzenledik. Mart ayının başında dereceler belirlendi. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma gününde  ödüllerimizi vermeyi planlamıştık ancak pandemi nedeniyle ödül törenimiz bugüne kaldı. Ne kadar manidar ki ödül törenimiz Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan harekâtının olduğu günlere denk geldi. Biz burada öncelikle Develi Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak bu harekâttaki bütün güvenlik güçlerimize, askerlerimize bütün görevlilerimize başarılar diliyoruz. Onlara buradan selamlarımızı iletiyoruz" dedi.

Ödül töreninde  konuşan Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak ise, hem yarışmaya katılanlara hem de gençlik koordinatörlüğünde görev alan hocahanımlara teşekkür etti.

Protokol konuşmaları sonrası yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak tarafından takdim edildi. Ayrıca bütün yarışmacılara Kur'an-ı Kerim hediye edildi.