21.05.2020

BAYRAM ÖNCESİNDE 11 YARDIM TIRI DAHA KAYSERİ’DEN YOLA ÇIKTI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, sınır ötesinde bulunan Suriyelilere ulaştırılmak amacıyla düzenlenen Yolun İyilik Olsunyardım kampanyası kapsamında “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 11 tırlık yardım malzemesi, 20 Mayıs 2020 Çarşamba günü düzenlenen tören ve yapılan dualarla uğurlandı.

Yardım TIR’larını uğurlama programında konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Kayseri’den Suriye’ye yönelik gönderilen bugünkü 11 tır yardım ile birlikte toplam yardım tırlarının sayısının 626’e ulaştığını ifade ederek şunları söyledi:

Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak bizler 2016 yılının Mart ayından bu tarafa 4 yılı aşkın bir süre içerisinde neredeyse her ay Kayseri’den yardım tırlarını sınır ötesindeki kamplarda bulunan kardeşlerimizin ihtiyacı için gönderiyoruz. Bugün hem Ramazan Ayı olması sebebiyle hem de Mayıs ayı içerisinde göndereceğimiz 11 tırı inşallah bugünkü merasimle birlikte yola çıkarmış olacağız. 4 tırımızı pazar günü ulaştırdık. Bu 7 tır ile birlikte 11 tır yardımı bölge insanına ulaştırmış olacağız. Bu yardımlarımız da özellikle sınır ötesindeki kamplarda bulunan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için Türkiye Diyanet Vakfımızın bölgede oluşturmuş olduğu fırınlar, mutfaklar ve depolara dağıtılacak inşallah.

Bundan önceki tırlarımızın sayısı 615 tır idi. 11 tır da bugün göndereceğiz. Böylece 4 yıldır gönderdiğimiz yardım tırlarımızın sayısı 626’ya çıkmış oluyor. Ben özellikle Kayserili hayırseverlerimize bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Şu Coronavirüs günlerinde ülkemizin bütün dünyada olduğu gibi Coronavirüs ile mücadele etmiş olduğu fabrikalarımızın çalışmalarını yarıya belki de üçte birine indirdikleri bir zaman diliminde dahi Kayserili hayırseverlerimiz bölgedeki sınırımızın hemen yanı başındaki komşularımızın ihtiyaçlarımızı gidermek için bizlere böylesine yardımları ulaştırıyorlar. Bizler de bölge insanımızın ihtiyaçlarını gidermek için bu yardımları yola çıkarıyoruz.

Kayserili vatandaşlarımızın şunu bilmesini istiyorum. Özellikle hem Coronavirüs süreci, hem de Ramazan ayı münasebetiyle Kayseri içerisinde il ve ilçelerimizde bizler yardım faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gideriyoruz. Binlerce yetimin, öksüzün bayramlıklarını alıyoruz. Aynı zamanda da evlerinde ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz özellikle de gıda kolilerini hazırlayıp kendilerine takdim ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz inşallah.

Yani Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak hem yerelde, Kayserimizde ikamet eden ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gideriyoruz. Hem de sınırımızın hemen yanı başındaki kamplarda olumsuz şartlar altında yaşamak zorunda kalan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için yardımlar gönderiyoruz. Yüce Mevla şu Ramazan ayının son günlerinde, cehennem azabından kurtuluşun olmuş olduğu şu günlerde bu yardımlarımızı katında kabul eylesin. Yardım veren kardeşlerimizin günahlarını affeylesin. Kazançlarına bereket nasip eylesin. Bizleri de bu yardımların ulaştırılmasında, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilmesinde vesile eylesin inşallah.

Ben tekrar yaklaşmakta olan Ramazan Bayramımızın bütün milletimize, Kayserili hemşehrilerimize, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar ve bereketler getirmesini niyaz ediyorum. Yüce Mevla şu dünyayı saran salgın hastalıktan hem bütün Müslümanları hem de bütün insanlığı kurtarsın inşallah” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut tarafından yapılan duanın ardından 11 tırlık yardım konvoyu, Suriye’ye doğru uğurlandı.

Düzenlenen programa, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in yanı sıra, İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci ve Yaşar Bolat, Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı, Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut ve din görevlileri katıldı.