05.03.2020

DİN GÖREVLİLERİNE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE SEMİNERİ VERİLDİ

İl Müftülüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak 05.03.2020 Perşembe günü Kadir Has Kongre Merkezinde din görevlilerine yönelik "Uyuşturucu Sokak İlaçları" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Seminer Kocasinan İlçe Müftülüğü’ ne bağlı Ahmet- Ayşe İnci Camii Müezzin Kayyımı Zafer Akçakoca tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, uyuşturucuyla her alanda mücadelede edilmesi gerektiğini vurguladı.

Uyuşturucuyla mücadelenin önemli bir konu olduğunu ifade eden Sayın Benli, "Çünkü hiç düşünmediğiniz anda, aklınızda yokken bir bakmışsınız ki bu işin içindesiniz. Bu konu özel ve hassas bir konu. Özel konuda, özel çalışmalar yapmak gerekiyor. Her şekilde dikkatli olmamız gerekiyor. O yüzden sizler gibi önemli insanların bu konuyu tanıyarak ona yönelik önlemler alması gerekiyor. Burada öğreneceğiniz bilgiler çok önemli. Bu alanı lütfen önemseyelim." diye konuştu.

Daha sonra söz alan İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci de uyuşturucunun sadece bağımlılık ayağı olmadığını dile getirdi.

Gençlik koordinatörleri, anne, baba ve din görevlileri olarak bu alanı çok iyi tanımaları gerektiğini vurgulayan İzci, "Ben de tanıyana kadar çok basit görüyordum ama hiç de basit ve önemsiz görülecek bir alan değilmiş. Bu konuda anne-baba, din görevlilerimize ve herkese büyük görevler düşüyor. Gençlerimiz, çocuklarımız bağımlı olmadan önlemler almak durumöundayız " diye konuştu.

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop ise uyuşturucuyla mücadele konusunda din görevlilerine önemli görevler düştüğünü belirtti.

Uyuşturucuyla mücadelenin ailelerde başladığını ifade eden Altıntop, "Ailelere en hızlı ulaşıp onları uyaracağımız yerler her mahallede bulunan cami ve Kur'an kurslarımızdır. Uyuşturucuyla mücadele hassas bir konu." şeklinde konuştu.

Düzenlenen seminere İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop, Vaiz Din Hizmetleri Uzmanı, Gençlik, Engelli ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörleri, Hastane ve KYK yurtlarında görevlendirilen Manevi Destek Personeli, İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’ân Kursu Öğreticileri katıldı.